Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чолаков: Нищо не може да се сравни със силния бургаски дух!

Чолаков: Нищо не може да се сравни със силния бургаски дух!

Областният управител на Бургас - Вълчо Чолаков отправи поздравление по случай празника на града - Никулден.

Областният управител на Бургас - Вълчо Чолаков отправи поздравление по случай празника на Бургас - Никулден. В словото си той благодари на "всички, които през 2019 ни дадоха повод с гордост да кажем „Аз съм от Бургас, България”.

Предлагаме на вниманието Ви текстът на поздрава*:

"162 пъти „Бургас, България” е прозвучавал на световната и европейска сцена. Корея, Китай, Аржентина, Тайланд, Великобритания, Германия, Белгия, Русия 162 пъти са чули за морския град Бургас, в красивата България.

162 са медалите – златни, сребърни и бронзови, които бургазлии са извоювали за града си на световни и международни състезания през 2019. Десетки бургаски учители, треньори, семейства са изпитали чувство на гордост да чуят българския химн докато децата ни печелят за родния Бургас поредната слава.

Най-ценното за един град са хората му. И нито природните забележителности, нито сградите, нито дори историята може да се сравнят със силния бургаски дух, който носим във вените си и който тупти в бургаските ни сърца.

162 пъти най-добрите по фехтовка, бойни спортове, акробатика, спортни танци, гимнастика. 162 пъти шампиони по водни спортове, изобразително изкуство, музика, футбол за деца, дълъг скок. Бургаските ни математици печелят всичкото сребро на Международните олимпиади по математика, физика, астрономия, проведени в далечни точки на света.

Бургаската гара оживя в европейска изложба. Бургазлийка постигна равенство с робот на турнир по шахмат. Отново бургазлия е в тройката на Световната купа по шахматна композиция. За нас чуват и в НАСА. Най-високото отличие в категория „документално кино” печели бургазлия. В Бургас остава и световното злато по брейк, а „Баткомобилът” на Механото покори Лондон.

Обичам нощен Бургас, където зад светлините на хиляди прозорци живеят златните хора на града ни. Хора, които с таланта, с труда си пишат златната бургаска история. Хора, които с еднаква лекота минават през житейските бури и боси през изгарящи пясък. Които умеят да укротяват вятъра и да се носят на крилете на промяната, да бъдат новатори. Същности, в които, като нишки на рибарска мрежа, се преплитат духът и нравът на бургаските рибари, поети, музиканти, артисти, откриватели, бохеми, зевзеци.

162 са световните и европейски отличия за Бургас, над 650 са наградите, които бургазлии печелят на национално ниво. И докато ги има тях, носейки името му по света, Бургас ще е жив. Благодаря на всички, които през 2019 ни дадоха повод с гордост да кажем „Аз съм от Бургас, България”.

Честит празник Бургас, честит празник бургазлии.

Поздрави за всички, за които днешния ден е личен и професионален празник- имениците, моряците, рибарите, банкерите.


* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега