Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чужденци инвестират в български имоти, отдават ги под наем

Чужденци инвестират в български имоти, отдават ги под наем

Чужденци инвестират в недвижимо имущество у нас, след което дават имотите под наем. "Най-популярни" са жилищата от ниския сегмент, най-вече едностайните и двустайни апартаменти на цена до 60 000 евро в столицата. Сред предпочитанията на чужденците са жилището да се намира в квартал с добри комуникации, най-вече близо до метрото.

Чужденци инвестират в недвижимо имущество у нас, след което дават имотите под наем. "Най-популярни" са жилищата от ниския сегмент, най-вече едностайните и двустайни апартаменти на цена до 60 000 евро в столицата. Сред предпочитанията на чужденците са жилището да се намира в квартал с добри комуникации, най-вече близо до метрото.

"Причината за интереса на чужденците към столицата ни е логичен, защото тя е най-големият имотен пазар в страната”, обясни брокерът Полина Стойкова пред в-к "Монитор". По думите й чужденците са от различни страни, но малко повече са британците.

„Засега инвестиционните сделки са с имоти от ниския сегмент, защото в него успяваме да предлагаме много добро съотношение между цена и качество. Отделно страната ни е конкурентна заради природните ни дадености”, смята брокерката и пояснява, че скъпи и луксозни апартаменти за даване под наем купуват предимно състоятелни българи. В този сегмент от пазара не можем да привлечем чужди инвеститори, защото трудно можем да се конкурираме с богатите и развити страни от Западна Европа.

В курортите ни чужденците са готови да дават по 25 000-30 000 евро за ваканционно жилище. През последните месеци най-високата цена, на която е била сключена сделка за жилище в наш курорт, е 45 000 евро, сочат данните на Стойкова. По-предпочитани са зимните центрове, смята брокерката, но с наближаването на пролетта ще се увеличи и интересът към морските ни курорти.

„Поевтиняването в Банско продължава да привлича купувачи, като най-голям е интересът от страна на британците, а руснаците инвестират много по-малко от преди. Почти всички, сключили сделка в ски курорта, идват през почивките си, а през останалото време го дават под наем. За тях е важно ваканционните имоти да бъдат в комплекс с осигурена поддръжка”, уточнява тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега