Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Швейцарците гласуват за/против депортацията на чужденци-престъпници

Швейцарците гласуват за/против депортацията на чужденци-престъпници

Днес се очаква швейцарците да дадат своя глас "за" или "против" въвеждането на автоматична и задължителна депортация на чужденци, престъпили закона. Референдумът е организиран по повод проектозакон, предложен от швейцарската Народна партия, свързан с увеличаващата се имиграция.

Днес се очаква швейцарците да дадат своя глас "за" или "против" въвеждането на автоматична и задължителна депортация на чужденци, престъпили закона. Референдумът е организиран по повод проектозакон, предложен от швейцарската Народна партия, свързан с увеличаващата се имиграция.

Над 5 млн. души имат право на глас против или в подкрепа на идеята. Ако законът бъде приет, престъпниците с чуждестранни паспорти, извършили тежки престъпления, ще бъдат депортирани веднага, след като изтърпят присъдата си. За нарушителите с по-леки провинения като нарушения на правилата за движение и т.н., ще бъдат депортирани, ако извършат второ престъпление в рамките на 10-годишен период на пробация.

Този проектозакон е един от най-стриктните по отношение на чуждестранните граждани в цяла Европа, предава ВВС. Един от основните контрааргументи е, че близо четвърт от населението на страната е съставена от чужденци, предимно от Европа. Този закон би бил несправедлив спрямо множеството законно живеещи от години в Швейцария чужденци.

Противниците на промяната в законодателството твърдят, че това ще направи съдебната система несправедлива и ще приложи двоен стандарт върху населението. Застъпниците на идеята, обаче, смятат, че това ще направи Швейцария по-безопасна страна, имайки предвид, че голяма част от затворите са обитавани именно от чужденци.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега