Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Шефът на ИСУЛ: Имало е показатели Гергана да бъде спасена. Съдът решава

Автор: "PoligrafF", от 12.01.2011 4
Д-р Михаил Маджунов, оперирал малката Гергана от сливици, най-вероятно ще бъде предложен временно за отнемане на лекарски права.

Д-р Михаил Маджунов, оперирал малката Гергана, най-вероятно ще бъде предложен временно за отнемане на лекарски права. Това заяви в предаването “Тази сутрин” по bTV д-р Златица Петрова – директор на “Медицински одит”. След това по преценка министърът на здравеопазването или Българският лекарски съюз могат да забранят временно на медика да упражнява професията си. Д-р Петрова допълни, че след проверката е установено неглижиране и подценяване на някои ситуации, както и занижен контрол от страна на ръководството на отделението.

От БЛС пък заявиха, че ще изчакат проверката на лекарската комисия по етика и нейните заключения, за да решат дали също да поискат отнемане на лекарски права. Директорът на ИСУЛ д-р Бойко Коруков пък призна, че имало всички показатели момиченцето да бъде спасено. Той обаче бе категоричен, че това кой е виновен - ще установи съдът и обеща свиканата вчера лекарска контролна комисия да излезе също със становище по случая.

”Протоколът вече е готов, но още не съм го занесъл на министъра”, заяви д-р Коруков. Лекарят определи д-р Маджунов като добър професионалист и допълни, че дори насочвал свои близки и роднини към него при необходимост. Той отрече категорично появилата се версия на момиченцето да е отказана втора операция заради липсата на клинична пътека: „Това е несериозна причина. Ние преди всичко сме лекари, а след това членове на търговско дружество. Няма уважаващ себе си лекар, който да постъпи така”.

На 8 декември миналата година Гергана е оперирана за отстраняване на сливиците от д-р Михаил Маджунов в МБАЛ „Царица Йоанна” в София. На следващия ден момиченцето е изписано от болницата. На 14 декември личната лекарка на детето го насочва за консултация към „Царица Йоанна”, тъй като от болка не може да отвори устата си.

На 15 декември то постъпва в болницата по спешност, тъй като започва да повръща кръв. Ден по-късно детето е изписано от д-р Маджунов в добро състояние по неговото мнение. На 23 декември детето отново повръща кръв, прието е отново в болницата. В спешен порядък се предприема операция, но усилията да се спаси живота му завършват безуспешно.  

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или