Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Щетите за глобалната икономика може да достигнат 5.5 трилиона долара

Щетите за глобалната икономика може да достигнат 5.5 трилиона долара

"Самата рецесия ще бъде краткотрайна, но ще отнеме време националните икономики да се възстановят напълно от последствията от нея".

Общата вреда за глобалната икономика от разпространението на новия коронавирус ще бъде над 5 трилиона долара за две години. Това прогнозират експертни оценки на “Блумбърг”, цитирани от БНТ.

Според специалистите, „светът навлиза в най-дълбоката рецесия в мирно време след 30-те години на миналия век в светлината на факта, че поради вируса властите наредиха на частния бизнес да спре да работи, а хората да останат у дома“.

От специализираното издание подчертават, че самата рецесия ще бъде краткотрайна, но ще отнеме време националните икономики да се възстановят напълно от последствията от нея.

"Блумбърг" представя и мненията на водещи анализатори и експерти:

Според главния икономист на банковата компания Citigroup Катерин Ман щетите от глобалната икономика ще надхвърлят 5 трилиона долара.

Експертите на Bank JPMorgan Chase оценяват този показател на 5,5 трилиона долара. Те отбелязват, че в развитите страни ще има икономическа рецесия, сравнима с тази, която се е състояла през 2008-2009 и 1974-1975 г.

Специалистите на американската банка Morgan Stanley вярват, че в развитите страни индикаторите за БВП ще се върнат към нивото преди кризата едва през третото тримесечие на 2021 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега