Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Яжте повече плодове за по-умно бебе

Яжте повече плодове за по-умно бебе

Канадски учени съветват бременните жени да консумират повече плодове, за да развият бебетата им по-силни интелект и памет. В изследването на Университета Алберта били включени данните от национално изследване на над 3 500 канадски деца, чиито майки документирали ежедневните си навици по време на бременността. Оказало се, че дамите, които наблягали на плодовете, дали живот на малчугани с по-добри умения за запаметяване и прилагане на наученото.

Канадски учени съветват бременните жени да консумират повече плодове, за да развият бебетата им по-силни интелект и памет. В изследването на Университета Алберта били включени данните от национално изследване на над 3 500 канадски деца, чиито майки документирали ежедневните си навици по време на бременността. Оказало се, че дамите, които наблягали на плодовете, дали живот на малчугани с по-добри умения за запаметяване и прилагане на наученото.

Междувременно, включването на плодове в диетата на самите деца не оказвало толкова голям ефект, посочва изданието “EBioMedicine”, където бил публикуван научният труд. Същото се отнася и за консумираните фибри, калории, мастни киселини и други хранителни елементи по време на бременността. Подобни резултати са открити и при тестове с насекоми и животни, което потвърждава откритието, пише “Science Daily”.

Специалистите, работили по изследването, смятат, че плодовете се отразяват благотворно на плода на неврологично ниво, оказвайки влияние върху развитието на някои важни части от главния мозък, които регулират когнитивните способности. Изследването по темата продължава, за да се установи има ли някакви странични ефекти върху плода, свързани с консумацията на естествени захари.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега