Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Язовир Ивайловград - с най-много незаконни строежи

Язовир Ивайловград - с най-много незаконни строежи

748 са незаконните строежи по язовирите, обяви на пресконференция днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

748 са незаконните строежи по язовирите, обяви на пресконференция днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, пише Dnes.bg. Това са точно половината от проверените обекта на 53 язовира, каза министърът, като уточни, че са обходени 52 язовира от общо 53, защото един от тях е труднодостъпен. Проверката беше назначена преди 3 месеца и е съвместна на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

"Предстои да бъдат издадени заповеди за премахване на незаконните строежи", каза министър Плевнелиев. Издадени са забрани за ползване на 243 обекта, а на 43 други – заповеди за спиране на строителството. "Топ победителят в  класацията за незаконни постройки е язовир Ивайловград", каза министърът. Там от общо 195 строежа 169 са незаконни. На язовир "Кърджали" са проверени 159 обекта, от които за 30 ще бъдат издадени заповеди за премахване, а 80 обекта ще бъдат със забрана за ползване.

На язовир "Искър" от 329 обекта 103 са със заповед за премахване. "През февруари, март и април ще бъде дадена възможност на собствениците на обектите да предоставят всички документи, ако искат да докажат, че не са в нарушение.

"За незаконното строителство по язовир "Ивайловград" той каза, че нито кметовете, нито архитектите, са сигнализирали за незаконните обекти. След разрушаването на незаконните постройки по язовирите ще останат много отпадъци. Извозването им е отговорност на кметовете на общините и ако те не спазят задълженията си, ще бъдат санкционирани от ДНСК.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега