Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

30 нови заразени с Covid-19 са регистрирани през последното денонощие

30 нови заразени с Covid-19 са регистрирани през последното денонощие

Увеличението спрямо вчерашния ден е 5.2%.

30 нови заразени с Covid-19 са регистрирани през последното денонощие. От тях 13 души са хоспитализирани. Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб - генерал-майор професор Венцислав Мутафчийски.

Общият брой на инфектираните в коронавируса у нас вече е 611. Увеличението спрямо вчерашния ден е 5.2%. Новите случаи са установени в София, Кюстендил, Сливен, Пазарджик, Стара Загора, Пловдив, Добрич. Излекувани са 48 човека. Шестима нови са изписани през последното денонощие. Жертвите са 24.

Излязоха резултатите от изследването на 1016-имата души, подложени на скрининг за експериментална оценка на епидемичната обстановка в страната. От тях 1007 или 99% са дали отрицателен резултат.

Двама души са с положителна проба за "прясна инфекция", т.е. са били заразени в рамките на последните дни, а други седем са дали положителен резултат за досег с вируса и организма им вече е изградил антитела. Вероятно те са прекарали вируса без клиника или със слаби симптоми.

Това обясни националният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. Той изтъкна, че резултатите са интересни от гледна точка на това, че показват каква е общата картина. По думите му, доказателство от теста е, че мерките работят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега