Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

33 бензиностанции в областите Бургас, Ямбол и Сливен все още не са свързани с НАП

33 бензиностанции в областите Бургас, Ямбол и Сливен все още не са свързани с НАП

33 бензиностанции в областите Бургас, Сливен и Ямбол все още нямат изградена дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. 9 са запечатаните бензиностанции, други 24 сами са спрели дейност в изчакване на свързване на фискалните си системи с НАП.

33 бензиностанции в областите Бургас, Сливен и Ямбол все още нямат изградена дистанционна връзка с Националната агенция за приходите. От 11 януари екипите на ТД на НАП – Бургас са извършили 108 проверки на търговски обекти, търгуващи с течни горива. 9 са запечатаните бензиностанции, други 24 сами са спрели дейност в изчакване на свързване на фискалните си системи с НАП.

Съставени са 28 акта за установени нарушения. Проверките продължават като предстои да се установи дали спрелите сами работа бензиностанции вече са изпълнили изскванията на приходната администрация. 2882 бензиностанции вече имат дистанционна връзка с НАП, съобщи изпълнителният директор на агенцията Красимир Стефанов в интервю пред Нова телевизия днес. Очаква се през следващите няколко седмици и по-малките обекти за търговия с течни горива, които не са успели да изпълнят законовото изискване в срок,  да свържат фискалните си системи с приходното ведомство.

От 11 януари до момента са извършени 765 проверки на обекти за търговия с течни горива. Резултатът от тях в национален мащаб е 428 неработещи и запечатани бензиностанции, които нямат връзка с приходната агенция, каза още Красимир Стефанов. Данните на Агенцията обаче сочат, че по-голямата част от тези бензиностанции вече са предприели действия за да осигурят дистанционната връзка на касовите си апарати с информационната система на НАП.

Новото законово изискване за свързване на касовите апарати, бензиноколонките и резервоарите вече беше гласувано на първо четене от парламентарната комисия по бюджет и финанси. Предвижда се след окончателното приемане на промените в законодателството, резервоарите, бензиноколонките и касовите апарати на всяка бензиностанция да се свържат в обща електронна система, която да подава данни в НАП. По този начин ще се изпраща подробна информация за количеството налично гориво в обекта, за отчетеното като продадено на колонките и за натрупания оборот.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега