Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 338 тона отпадъци събраха доброволците в "Да изчистим България заедно"

4 338 тона отпадъци събраха доброволците в "Да изчистим България заедно"

Почти двойно повече места бяха почистени от доброволците в тазгодишното издание на кампанията

Почти двойно повече места бяха почистени от доброволците в тазгодишното издание на кампанията "Да изчистим България заедно!" на 14-ти септември. От 5 165 замърсени терена бяха събрани 4 338 тона отпадъци, което е приблизително същото количество като през м.г.,  сочат окончателните данни от тазгодишната кампания, на която Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е основен партньор. През 2018 г. количествата са  4123,32 тона от общо 2869 замърсени терена.

Изчисленията показват, че от всяко почистено място са извозени приблизително 800 килограма отпадъци. За сравнение - през 2018 г. към Регионалните системи за управление на отпадъците са били извозени по тон и половина от почистено място, което показва тенденция за намаляване на отпадъците.

В рамките на кампанията МОСВ осигури безплатен достъп до Регионалните системи за управление на отпадъците, където се извозваха събраните количества за сепариране и/или депониране. В деня на почистването общините бяха освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат насърчени да организират почистването на своята територия.

С финансовата подкрепа на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) тази година бяха осигурени 40 хил. чувала и 40 хил. чифта ръкавици за еднократна употреба.  За областните управи бяха осигурени бонове за гориво, с които беше обезпечено извозването на отпадъците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега