Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 години затвор за шофьора, помел две пешеходки на тротоар в Карнобат

5 години затвор за шофьора, помел две пешеходки на тротоар в Карнобат

Младият мъж е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години.

Бургаският окръжен съд постанови присъда от 5 години затвор спрямо шофьора, помел две пешеходки на тротоар в Карнобат през ноември 2018-а година. Младият мъж е лишен от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 8 години.

Припомняме Ви, че по време на инцидента 18-годишният тогава подсъдим имал едва един месец стаж зад волана. Неопитният шофьор карал твърде бързо, с около 90 км/час, изгубил контрол над автомобила си, пътуващ по карнобатската улица "Петър Берон", возилото скочило на тротоара, където блъснало две жени. 

При инцидента едната жена загина на място, а втората – К.Г., 84-годишна от Карнобат бе откарана в кома в УМБАЛ – Бургас, където също почина. 18-годишното момче бе обвинено в причиняването на смърт по непредпазливост на двама души. 

Държавното обвинение поиска от съда да определи наказание в размер под средния спрямо младия мъж, което след намаляване на присъдата с 1/3-та да бъде 4 години и 8 месеца „Лишаване от свобода“ при „общ“ режим на изтърпяване, както и подсъдимия да бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 6 години. Частните обвинители не се съгласиха със становището на прокуратурата и поискаха наказание над средния размер. Защитата пледира за приложение на чл. 66 – наказание с изпитателен срок.

Делото бе гледано по реда на Съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна всички факти изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съжаление. При произнасяне на своята присъда, Бургаският окръжен съд се ползва от направените самопризнания. Съдът допусна до изслушване двама свидетели, по искане на защитата на подсъдимия, които изясниха факти и обстоятелства относно личността му.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега