Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

5% е ръстът на реализираните нощувки през 2019-а, в сравнение с предходната година

Автор: "PoligrafF", от 11.02.2020 0
Над 1,521 млрд. лева са приходите за туризма от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла в цялата страна през 2019 година.

5% е ръстът на пренощувалите чужденци и българи общо в местата за настаняване с 10 и повече легла в цялата страна през 2019 година в сравнение с 2018 г. Това показват обобщени данни за годината, след като днес Националният статически институт обяви данните за нощувките през декември. 

Над 1,521 млрд. лева са приходите за туризма от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла в цялата страна през 2019 година. Те нарастват с 4,5% спрямо година по-рано, показват още данните на статистиката. Постъпленията от нощувки на български граждани се увеличават със значимите 14,6 на сто и достигат над 424,688 млн. лв. Приходите от нощувките на чужденци са повече 1,097 млрд. лв., отчитайки ръст от 1,1%.

През декември общо нощувките в местата за настаняване с 10 и повече легла нарастват със  7,2 на сто спрямо същия месец година по-рано. За последния месец на годината нощувките в местата за настаняване с 4 и 5 звезди се увеличават с 11%  в сравнение с предния декември, като в тях са повече от половината от реализираните нощувки на чужденци и българи в местата за настаняване над 10 легла за месец декември.

За последния месец на изтеклата година приходите от нощувки във всички места за настаняване с 10 и повече легла са 52,228 млн. лв., нараствайки с 8,1%, а постъпленията в 4 и 5 звездните хотели се увеличават с 8,5% в сравнение с декември 2018 г.

”Резултатите показват устойчиво развитие на българския туризъм, независимо от предизвикателствата и трудностите през 2019 г.”, коментира министър Николина Ангелкова.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или