Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Anonymous с ново послание, този път под прицел са духовниците

Anonymous с ново послание, този път под прицел са духовниците

Хакерите от Anonymous с ново послание до България, този път под прицел са не политиците, а духовниците.

Хакерите от Anonymous с ново послание до България, този път под прицел са не политиците, а духовниците. В новото си обръщение те заклеймяват действията на Българската православна църква. Хакерите посочват, че всяка година Светият синод в България получава от данъците на българските граждани 1 600 000 лв. държавна субсидия. Ето какво казват още Анонимните:

"Ние сме Анонимните - най-голямата сила в света. Сила по-голяма и по-могъща от всички папи, патриарси, религиозни догми и канони на Земята. Ние сме тези, които срещаш по улицата всеки ден. Ние не сме организация, нито клуб. Ние сме хора от цял свят, събрани от идеята за любов, мъдрост, истина, правда и добродетел. Анонимните не са само хора в интернет, те са навсякъде. 

Разбрахме, че само от продажбата на свещи, чиято цена стократно надценява печели по 16 000 000 лв. на година! Днес много митрополити и свещеници парадират със скъпи коли, охолни имоти, незаконен бизнес и нагло отношение към журналисти и българските граждани изобщо.

Самият Митрополит Кирил публично излъга милиони миряни от ефира на националните ви телевизии, че не е бил служител на Тайните служби. Става ясно, че висшият клир вече нямат нужда от държавна субсидия.

Предложенията ни:

1. Прекратяване на порочната практика църквата да взема пари за кръщене, сватба, освещаване или погребение. Регламентирано тези духовни дейности да сa безплатни.

2. Промяна в устава на Българската православна църква, която да позволи смяната на митрополити при установени нарушения на църковните правила.

3. Народното събрание да приеме поправка в Закона за вероизповеданията, която да позволява насочването на държавните пари за осигуровки и заплата нa свещениците да става директно без посредничеството на висшия клир.

4. Временно спиране на държавните пари към Светия синод, докато не се изясни търговията със стократно надценените свещи. Субсидията може да бъде насочена към строежа на нови детски градини.

5. Прокуратурата да разследва Пловдивската, Варненската, Старозагорската, Неврокопската и Великотърновската епархия, които нашумяха с корупционни сделки, съмнителни дарения и заменки на земи и имоти.

6. Прокуратурата да разследва случая с убийството на свещеник от Разлог "вдъхновено" от Неврокопския митрополит Натанаил.

7. Официално извинение от страна Българската православна църква за хулите отправени към Велики българи прославили страната ви по целия свят и помогнали на милиони хора изпаднали в болест и беда.

Ние сме Анонимните. Ние сме легион. Ние не прощаваме. Ние не забравяме. Очаквайте ни."

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега