Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Facebook блокира десетки хиляди приложения заради достъп до лични данни

Facebook блокира десетки хиляди приложения заради достъп до лични данни

Проверките са във връзка със започналото през март 2018-а вътрешно разследване на възможните канали за изтичане на потребителска информация.

Facebook блокира десетки хиляди приложения заради нерегламентиран достъп до големи количества лични данни. Това съобщиха от компанията във връзка със започналото през март 2018-а вътрешно разследване на възможните канали за изтичане на потребителска информация.

От пресцентъра на техногиганта съобщиха, че вече са проверени милиони платформи, използващи социалната мрежа. Сред тях има такива, за които не е установен теч на данни, но въпреки това са спрени и подлежат на допълнителни проверки заради достъп до критична информация на потребителите в мрежата.

Американската компания е завела и искове срещу бизнес структури от целия свят, отказали да сътрудничат в разследването. Сред тях има Южнокорейска компания за анализ на данни, както и разработчици на приложения за социалната мрежа. Установени са и фирми, които използвали приложенията си, за да заразяват телефони със зловреден софтуер.

Проверките продължават. Междувременно Facebook прие и нов регламент за работа с програмистите, създаващи външни приложения за мрежата. Те ще подлежат на ежегодно сертифициране и проверки, за да докажат, че техният софтуер не се използва за източване на данни или други киберпрестъпления.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега