Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Facebook въвежда по-стриктни правила за политическа реклама

Facebook въвежда по-стриктни правила за политическа реклама

Интернет гигантът променя алгоритъма за одобрение на спонсорирано съдържание след скандала с “Cambridge Analytica”.

Facebook въвежда по-стриктни правила за политическа реклама. Интернет гигантът променя алгоритъма за одобрение на спонсорирано съдържание след скандала с президентските избори в САЩ през 2016-а година и във връзка с предстоящите тази година избори за Европейски парламент, както и вътрешни избори в редица държави.

Под натиска на властите, разработчиците ще добавят филтри, които ще позволяват само на потребители, ситуирани в дадена държава, да публикуват политическа реклама, предава Ройтерс. Първи под ударите на новата регулация ще попаднат в Нигерия, където още този месец стартира изборен сезон, който ще завърши с президентски вот на 16 февруари.

През пролетта политическите реклами в Индия, където предстоят парламентарни избори, ще бъдат публикувани в онлайн библиотека с възможност за търсене. Данните ще се съхраняват в рамките на 7 години, така че да се избегнат потенциални скандали, свързани със злоупотреба, пропаганда и фалшиви новини.

Освен това, създателите на рекламното съдържание ще бъдат идентифицирани, а информацията за тях също ще се съхранява, в това число банкови сметки и други лични данни от профила. Тези правила обаче няма да бъдат в сила навсякъде, в зависимост от местното законодателство. Един от най-големите проблеми е, че въвеждането им ще се забави в страни като САЩ, например.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега