Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Google ограничава политическата реклама

Google ограничава политическата реклама

Новите регламенти на техно гиганта започват да влизат в сила още тази година, като Великобритания ще бъде първата засегната страна още през ноември.

Google ограничава политическата реклама. Новите регламенти на техно гиганта започват да влизат в сила още тази година, като Великобритания ще бъде първата засегната страна още през ноември. Поводът са предсрочните избори в Обединеното кралство.

Ограниченията се състоят в това, че рекламодателите няма да могат да таргетират реципиентите на базата на политическите им убеждения. Освен това те ще бъдат и лишени от възможността за синхронизация на своите бази данни с тези на потенциалните избиратели в Гугъл. Таргетирането ще бъде само по пол, възраст, местоположение и ключови думи.

Тези правила ще обхванат цяла Европа още в края на настоящата и началото на следващата година. В цял свят ще важат същите правила до средата на 2020-а година.

Припомняме Ви, че Facebook вече засили контрола върху агитацията като въведе правила за прозрачност, които ограничават рекламодателите. Twitter също въведе свои правила по отношение на политическата реклама.

Причината за това бе отчасти скандалът с Cambridge Analytica. Компанията бе обвинена в това, че е използвала неправомерно данните на 87 млн. потребители на Facebook по време на предизборната кампания на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп. По случая се водят няколко паралелни разследвания. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега