Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Google посреща 17-ия си рожден ден с ново динамично лого и бранд концепция

Автор: "PoligrafF", от 02.09.2015 0
Интернет платформата Google смени драстично брандинга си, по-малко от месец преди 17-ия си рожден ден. Компанията условно празнува на 27-ми септември, но тази година ще бъде по-специална от преди, тъй като днес вече потребителите имат възможността да видят новия брандинг на платформата.

Интернет платформата Google смени драстично брандинга си, по-малко от месец преди 17-ия си рожден ден. Компанията условно празнува на 27-ми септември, но тази година ще бъде по-специална от преди, тъй като днес вече потребителите имат възможността да видят новия брандинг на платформата.

В рамките на последните 17 години, продуктът “Google” еволюира от семпла търсачка, до “дигитална инфраструктура на живота”. Днес компанията управлява някои от най-употребяваните услуги - YouTube, Maps, Gmail, Blogger, G+, произвежда от мобилни устройства до автомобили. Платформата се е разпростряла върху координиране на операционни системи и на практика е придобила важна роля в ежедневния живот на милиони потребители по света.

Именно тази функция на платформата е отразена в новия брандинг на компанията. Той е ориентиран към мултифункционалността на Google и динамичната му употреба. Семплото “G” е вече четирицветно, отразявайки нюансите на старото лого. Шрифтът вече е от семейството на Sans, като конкретния продукт е дело на дизайнерите на компанията.

Най-голямата промяна, обаче, е анимираното лого, което реагира на потребителските действия. В момента, в който поискаме нещо от Google, логото се стопява до 4 цветни точки, които се сливат в цветна икона, изобразяваща очакваното действие - еквалайзер при гласово търсене, например. Концепцията на пръв поглед изглежда с декоративна цел.

Дизайнерите, обаче, обясняват, че това е техният начин да покажат, че Google комуникира с потребителя: “В момента работя по молбата ти, дори да не го знаеш, нещо се случва”. Така анимираният брандинг превръща платформата в нещо повече от електронна формула, става партньор в ежедневието на всеки потребител.

Освен това, новият брандинг обединява употребата на платформата посредством всички устройства, създадени на света - от десктоп компютри, та чак до най-малките мобилни устройства, уеднаквявайки дизайна за всеки потребител.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или