Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Metalhead Beer Fest 2020 ще е на 1 и 2 август

Автор: "PoligrafF", от 20.02.2020 0
Няма друго като бургаското лято. Една от неговите нови атракции е фестивалът на крафт бирата, организиран от местната пивоварна Metalhead със съдействието на Общината. Вече са ясни датите за тазгодишното второ издание. Всички почитатели на хубавата бира от близо и далеч са добре дошли на 1 и 2 август в Бургас на вече познатото място - парк "Минерални бани", където се намира и самата пивоварна Металхед. Планирайте времето си така, че да не пропуснете това уникално събитие, провеждащо се на уникално място. Както и при първото издание, очаквайте жестоки занаятчийски бири, вкусна храна и много rock'n'roll!
Няма друго като бургаското лято. Една от неговите нови атракции е фестивалът на крафт бирата, организиран от местната пивоварна Metalhead със съдействието на Общината. Вече са ясни датите за тазгодишното второ издание. Всички почитатели на хубавата бира от близо и далеч са добре дошли на 1 и 2 август в Бургас на вече познатото място - парк “Минерални бани”, където се намира и самата пивоварна Металхед. Планирайте времето си така, че да не пропуснете това уникално събитие, провеждащо се на уникално място. Както и при първото издание, очаквайте жестоки занаятчийски бири, вкусна храна и много rock’n'roll! 

Тази година се очаква във фестивала да се включат около 15 гостуващи пивоварни - най-добрите български и няколко чуждестранни. На този етап можем да обявим първата от тях - сръбската Dogma Brewery, основана през 2016 г. в Белград.Пивоварната е изцяло посветена на създаването на качествено крафт пиво, за направата на което се използват само най-висококачествени естествени съставки и съвременни технологии. Всичко започва, когато Владимир Стойкович постъпва в училището по хранителни технологии в сръбската столица. 

Мечтата на младия Владе, както го наричат приятелите, е един ден да има собствена бирена фабрика. Тя го отвежда в Земунския селскостопански факултет, където завършва “Технология на пивопроизводството”. Следващите години в университета му дават възможност да се запознае с основни изследователски техники и подходи, доближавайки го още по-близо към света на пивоварския занаят. Стремежът му е да научи всичко за него, да се усъвършенства дотолкова, че един ден продуктите му да се конкурират на световния пазар. Към мечтата на Владе се присъединява и Младен Мердович - експерт по маркетинг с дългогодишен опит. И когато идеята и опитът се срещат, се ражда Dogma Brewery.

Както и при миналото издание на Metalhead Beer Fest, събитието ще е съпроводено от Craft Bazar Burgas. На 1 и 2 август всички артисти на ръчно творчество са поканени да се присъединят към обособената арт зона. За всеки ще бъде осигурен дизайнерски щанд и място за съхранение на стоките.Условията в парк “Минерални бани” са отлични за такъв тип събитие.Под дебелата сянка ще е прохладно и лятната жега няма да се усеща силно. Мястото е благоустроено през последните години от Община Бургас, социално, харесвано и посещавано. Дотам се стига и с автомобил, и с градски транспорт. Организаторите ще предложат вкусна храна, традиционни и нетрадиционни мезета за бирата, съобразени с претенциозния август.
Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или