Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Oпределят риска от остеопороза на бургазлии

Кампанията стартира на 16 октомври
Oпределят риска от остеопороза на бургазлии

Ежегодно отбелязваният Световен ден за борба с остеопорозата - 20 октомври под егидата на Международната фондация по остеопороза, през 2014 г. е фокусиран върху здравето на костите при мъжете. Приблизително една от всеки три жени и един от всеки петима мъже над 50 г. възраст получават остеопорозна фрактура до края на своя живот.Наличието на една фрактура увеличава с 86% риска от появата на следващи фрактури и при двата пола.

Ежегодно отбелязваният Световен ден за борба состеопорозата - 20 октомври под егидата на Международната фондация поостеопороза, през 2014 г. е фокусиран върху здравето на костите при мъжете.Приблизително една от всеки три жени и един от всеки петима мъже над 50 г.възраст получават остеопорозна фрактура до края на своя живот.Наличието на еднафрактура увеличава с 86%  риска отпоявата на следващи фрактури и при двата пола.

При бедрените фрактурисмъртността е 20-24% в рамките на година след фрактурата. Към 2050 г. се очаква броятна бедрените фрактури  в света да нараснес 310% при мъжете и 240% при жените.Остеопорозата често е смятана за болест при жените, врезултат на което милиони мъже в света остават извън обхвата на провежданатапревенция, диагностика и лечение на заболяването, тъй като не са информирани засвоите лични рискови фактори за развитие на остеопороза и за начините за предпазванеот фрактури и инвалидизация.

По традиция през м. октомври в страната се провежда масоваинформационна и скринингова кампания за запознаване с личните рискови фактори иранна профилактика на заболяването. В рамките на тази кампания със съдействието на Община Бургас на 16 октомври 2014 г. /четвъртък/ от 10,00до 16,00 часа в залата на ул. „КонтАндрованти“ ет. 3, ще се проведе информационно събитие „Да запазим коститеси здрави!“, на което посетителите ще могат да чуят беседи за профилактикатапри мъжете и жените, да попълнят тестове за определяне на личните рисковифактори от остеопороза, да се запознаят със здравословните норми на индекса нателесна маса, съдържанието на калций в диетата и двигателната активност.

Повреме на събитието ще се проведат и измервания на костна плътност на цена 10,00лв, като мъжете и техните придружителки ще ползват специални отстъпки.Информационното събитие „Да запазим костите си здрави!“ ечаст от глобалната инициатива на Международната фондация по остеопороза, коятосе провежда в над 200 страни  и призивана организаторите в цял свят е посетителите да носят бяла дреха или лента взнак на подкрепа на движението за по-добро здраве на костите. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега