Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

0,9% не стигнаха на Берлускони за нов премиерски мандат

0,9% не стигнаха на Берлускони за нов премиерски мандат

Коалицията на лявоцентристките сили, начело с лидера на Демократическата партия, Пиер Луиджи Берсани, водят на изборите за сената в Италия, показват резултатите от всички избирателни участъци в страната, с изключение на тези в чужбина, съобщава "РИА Новости".

Коалицията на лявоцентристките сили, начело с лидера на Демократическата партия, Пиер Луиджи Берсани, водят на изборите за сената в Италия, показват резултатите от всички избирателни участъци в страната, с изключение на тези в чужбина, съобщава "РИА Новости".

Според данните, получени от италианското министерство на вътрешните работи, за блока на Берсани са гласували 31,63% от избирателите, а за коалицията на дясноцентристите, водени от Силвио Берлускони- 30,71%.

Лявоцентристите спечелиха победата за долната камара, където ще имат осигурено чисто мнозинство според изборния закон. Блокът на Пиер Луиджи Берсани, изглежда, ще си осигури и повече места в сената. Той успя да победи със съвсем малка разлика активизираните десни, ръководени от Силвио Берлускони.

И в крайна сметка, нито десните, нито левите имат категорично мнозинство в горната камара, където балансът ще бъде поддържан от ръководеното от Бепе Грило движение "Пет звезди". В свое съобщение, генуезкият комик заяви, че след "изключителните резултати" на неговото движение, добре познатите партии са "свършени, и те го знаят". Движението "Пет звезди" се очертава като най-голямата отделна партия на Италия в камарата - резултат, който ще изпрати шокови вълни в цялата еврозоната и извън нея, коментират световните медии.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега