Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10 задържани след опит за банков обир в столицата

10 задържани след опит за банков обир в столицата

Десет души са задържани след опит за грабеж от трезор на клон на банка ДСК в София на площад „Александър Батенберг”. Задържането е станало след нощно преследване и засади.„Десет души са задържани след опит за грабеж на клон на банка ДСК в реализация на операцията "Защитените", съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от ИА "Фокус".

Десет души са задържани след опит за грабеж от трезор на клон на банка ДСК в София на площад „Александър Батенберг”. Задържането е станало след нощно преследване и засади.„Десет души са задържани след опит за грабеж на клон на банка ДСК в реализация на операцията "Защитените", съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от ИА "Фокус".

Операцията се нарича „Защитените”, защото в повечето случаи задържаните са известни и контактували с полицията, но са освобождавани от съда при всеки случай на задържане, тоест те са под защитата на съда, каза министър Цветанов.

Задържани са Мишо Кривия, Сашо Кюстендилеца, Ники Куфара, Любо Гъзара, Васко З., Илиян Хрътката, Иван Т., Пешо Крадеца, Калин В. и Стоян Мозъка. Повече от час и половина е продължило преследването на криминалната група при операция „Защитените”. Двама са задържани в „Люлин”, един в „Суходол”, а седем – в „Западен парк”.

Снощи около 23 часа крадците са пристигнали пред клона на ДСК на площад „Александър Батенберг” и са започнали заглушаване на СОТ, нещо ги е притеснило, избягали са и са се върнали около 00.10 часа. Групата е започнала да кърти камерите на сградата. След 00.30 часа се задейства вторичен шум, който е накарал бандата да бяга.

Министър Цветанов каза, че на разположение на групата е имало две таксита. Едното такси е имало апаратура за подслушване на честотите на полицейските радиостанции, а другото е било оборудвано с апаратура за заглушаване на СОТ- системи.

Задържаните при операция „Защитените” са наблюдавани от месец-месец и половина. Това е една от най-известните криминални групи, най-добре подготвената група на някогашния люлински клан в престъпността, хора около Джиджи, каза министър Цветанов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега