Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

12 младежи от Музикалното ще представят Бургас на национален театрален конкурс

12 младежи от Музикалното ще представят Бургас на национален театрален конкурс

12 страхотни актьори от Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" ще представят Бургас на Втория национален конкурс по актьорско майсторство в Пловдив. Той се организира от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в града под тепетата с подкрепата на Министерството на културата.

12 страхотни актьори  от Националното училище замузикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" ще представят Бургас на Втория национален конкурс поактьорско майсторство в Пловдив. Той се организира от Националнатагимназия за сценични и екранни изкуства в града под тепетата с подкрепата наМинистерството на културата.

Театралният форум дававъзможност на ученици от цялата страна от средните училища по изкуства имладежки театрални формации за добра творческа изява, взаимодействие и обмяна на опит между различните състави, запознаване сновите тенденции в областта на изкуството, както и обогатяване иразнообразяване репертоара на бъдещите артисти.

Конкурсът започва в петък – 25 март, а участниците ще  се състезават в две възрастови групи – от 8до 11 клас и над 18 години. Всяко училище може да участва с максимум 20 души ив двете категории, които се избират след предварителна селекция.

На пловдивскасцена  талант ще демонстрират  Христо Хр.Симеонов, Стоян Величков, Йордан Андонов, Мария Димитрова, Симеон Димов,Ралица Николова, Мартин Йорданов, Христос Стаматиадис, Петър Дичков, ТеодорКаракачанов,  Александър Джимджинов и Димитър Дросев,  с преподаватели Георги Минков, Невена Цаневаи Даниела Георгиева.  

Младитетеатрали ще се представят с пиесата "Има ли смисъл да утепваме мечка?"  от  Панчо Панчев с  режисьор Христо Хр. Симеонов,откъси от пиесите  „Суматоха" на Йордан Радичков и„Сводници" на Иво Сиромахов, както и произведения на Елин Пелин, ХристоФотев и Недялко Йорданов.

За да се класират на призови места в надпреварата, талантите  ще трябва да покажат  атрактивно изпълнение,добра техника на говора, пластика, ритмичност и актьорско присъствие на сцената.В състава на журито ще бъдат преподаватели от Националната гимназията засценични и екранни изкуства, както и известни пловдивски актьори и режисьори.

Оценяването ще е по шестобалната система с точност до 25 стотни. Ще бъдатприсъдени І, ІІ и ІІІ място и в двете възрастови групи, като оценките трябва даса над много добър 5. Призьорите ще получат и предметни награди, а за всички участници са предвидени грамоти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега