Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

15 души са задържани при спецакция на полицията в Ямболско

15 души са задържани при спецакция на полицията в Ямболско

В рамките на акцията са съставени 98 акта за установени административни нарушения и са наложени 200 глоби по фиш.

Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност и превантивна дейност по безопасността на движението е проведена вчера на територията област Ямбол. В хода на операцията са проверени 768 души и 434 МПС. Задържани са 15 лица.

Разкрити са 14 престъпления - кражби от частни имоти и леки автомобили, противозаконно отнемане на автомобил, притежание на наркотици, управление на МПС след употреба на наркотични вещества и са предявени обвинения по още 7 дела, образувани в предходни периоди.  Извършени са проверки на 22 обекта - автокъщи, автоморги, магазини и частни имоти.

Установена е съпричастността на 14 души към кражба на голямо количество  слънчогледова отсевка от производствена база в областта, като е повдигнато  обвинение на двама от тях.Разкрито е противозаконно отнемане на товарен автомобил, извършено през нощта на 10 май в областния град. Извършителят е направил самопризнания за извършеното деяние. Трима от задържаните са извършили в съучастие две взломни кражби от автомобили, паркирани на улиците „Илинден“ и „Сливница“ в Ямбол. Част от инкриминираните предмети са установени и ще бъдат върнати на собствениците.37-годишен мъж  е задържан за притежание на наркотични вещества. 

По надлежен ред от него са иззети общо 9 грама марихуана и метамфетамин. В рамките на образуваното досъдебно производство той е привлечен в качеството му на обвиняем и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа.

При проверка в два търговски обекта е установено, че се предлагат за продажба спортни дрехи и обувки, носещи търговска марка и знак „Адидас”, „Найк“ и „Пума“, без съгласието на притежателя на същите, за които търговците не са представили документи за произход. Иззети са общо 69 артикула. Образувани са две преписки за предварителна проверка.В два частни имота в ямболско село са установени 54 складирани автомобила, излезли от употреба. Установено е, че та са придобити от физическо лице, което  няма регистрация като търговец по реда, определен от ТЗ, както и  издадено Разрешение за извършване на дейности с отпадъци от излезли от употреба МПС.  

Проверката по случая продължава. В рамките на акцията са съставени  98 акта за установени административни нарушения и са наложени 200 глоби по фиш.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега