Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1,5 милиарда са изплатени по мярката 60/40

1,5 милиарда са изплатени по мярката 60/40

Във фокус на дейността на НОИ продължават да бъдат фрапиращи случаи на опити за злоупотреба с фондовете на ДОО

Пенсията за трудова дейност средно на пенсионер през 2024 г. да достигне 669 лева – това е само една от дългосрочните последици от актуализацията на бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) през 2021 г., които са предмет на концептуален анализ от третия брой на информационния бюлетин на Националния осигурителен институт (НОИ). Бюлетинът вече е достъпен на интернет страницата на институцията (www.nssi.bg) в рубриката „За потребителя”/“Информационни материали”.

След промяната в дизайна на мярката за запазване на заетостта, популярна като  60/40, средствата бяха насочени към най-засегнатите работодатели, става ясно от друг материал в този брой. Мярката си остава един от най-мащабните инструменти за ограничаване на негативното въздействие на пандемията върху пазара на труда - от нейния старт до момента са изплатени над 1,5 милиарда лева за общо 13,3 хиляди работодатели и близо 320 хиляди работници и служители.

Във фокус на дейността на НОИ продължават да бъдат фрапиращи случаи на опити за злоупотреба с фондовете на ДОО – сега през опита на териториалното поделение на института в Кюстендил. Експертите там попадат на осигурителни данни от 1997 г., но върху бланка, чийто образец е утвърден чак през 2006 г. Пак в Кюстендил гражданин подава заявление за отпускане на пенсия. Заедно със заявлението кандидат-пенсионерът представя и трудова книжка с вписан трудов стаж в дружество…от бъдещето, защото попълненият в документа период е с начало 2 години и 4 месеца преди регистрирането на самото дружество!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега