Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

16 колоездачи и 16 пешеходци са глобени за нарушения в Бургас за седмица

16 колоездачи и 16 пешеходци са глобени за нарушения в Бургас за седмица

Установени са четири случая на шофиране след употреба на наркотици и 483 нарушения на скоростта.

В рамките на изминалата седмица са установени общо четири случая на шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Водачите са на възраст от 20 до 42 години. Това съобщиха днес от пресцентъра на ОДМВР - Бургас.

20-годишният водач е бургазлия, управляващ л.а. „Ауди“, с бургаска регистрация. Установено е, че същият шофирал след употреба на канабис и кокаин. 21-годишният водач е от София и управлявал л.а. „Фолксваген Голф“, със софийска регистрация, след употреба на канабис.

Другите двама водачи – на 39 години от Созопол и 42 години от варненския град Суворово, шофирали след употреба на кокаин и опиати /созополчанинът/ и амфетамин, метамфетамин и канабис / варненецът/.

В други три случая водачите на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас са провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления: спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 483 нарушения на скоростта. Четири случая са превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособни водачи, установени от контролните органи са двама.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 16 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях: управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/.

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 16 пешеходци, а за преминаване на червен светофар са санкционирани трима водачи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега