Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

160 деца от Бургас се обучават безплатно да програмират

160 деца от Бургас се обучават безплатно да програмират

Програмата има амбицията да запали любопитството на младежите към технологиите, да им помогне да усвоят нови умения и да ги превърне от консуматори на технологии в техни създатели.

Общо 160 деца се обучават напълно безплатно да програмират в първото издание на новата програма „Coding Kids Burgas”, организирана от Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации. Занятията се водят на три местни локации - в Международния конгресен център на Морска гара, в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. „Меден рудник“ и в ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията”.

Занятията се провеждат ежедневно до 8 април. Децата са разпределени в три възрастови групи до 12 деца всяка: от 6 до 8-годишна възраст, от 9 до 10-годишна възраст и от 11 до 12-годишна възраст. След успешно преминаване на обучението, всички деца ще получат сертификат за участие.Обучители в програмата са изявени ученици от 10-ти и 11-ти клас от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Обученията се извършват с помощта на средата за програмиране Scratch, която е пригодена за деца от 6 до 12-годишна възраст. 

Използването на Scratch ще спомогне подрастващите в усвояването на базисни концепции, представяйки основите на програмирането на достъпен за тях език. Съдържанието й е разработено и преведено на български език от компания EPAM.„Coding Kids Burgas“ има за цел да предостави възможност на всяко дете в Бургас на възраст от 6 до 12 години да получи безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането. Програмата има амбицията да запали любопитството на младежите към технологиите, да им помогне да усвоят нови умения и да ги превърне от консуматори на технологии в техни създатели.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега