Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1670 бургаски малчугани ще минат безплатни профилактични очни прегледи

1670 бургаски малчугани ще минат безплатни профилактични очни прегледи

От първото провеждане на програмата досега безплатно бяха прегледани близо 3500 бургаски деца, като сред 550 от тях бяха открити зрителни нарушения и бяха насочени навреме към подходящия очен специалист.

За четвърта поредна година бургаските деца в предучилищна възраст ще минат безплатни профилактични прегледи на зрението по общинската програма „Мързеливо око“. Този път в здравната кампания ще се включат общо 1670 малчугани, които са в 3-та възрастова група на детските градини и предучилищните групи.

Профилактичните прегледи ще бъдат извършвани от лекари-офталмолози от Медицински център „Оксиком“, Медицински център за специализирана помощ „Д-р Иванови – Младост“ и „Очна клиника Д-р Хубанов“.

През миналата година Община Бургас закупи и втори мобилен апарат /рефрактометър/ за скрининг на очите, за да може да се обхванат по-голям брой деца. Оттогава в изследването се включват и студенти по медицина от университета „Проф. д-р Асен Златаров“, за които това е практическо обучение по профилактика на очните заболявания при подрастващите.

От първото провеждане на програмата досега безплатно бяха прегледани близо 3500 бургаски деца, като сред 550 от тях бяха открити зрителни нарушения и бяха насочени навреме към подходящия очен специалист. Някои от децата преминаха курс по терапевтична очна гимнастика, а на други бяха предписани очила.

Програмата „Мързеливо око“ е дългосрочна и има за цел ранно откриване, диагностика и при необходимост насочване към навременна терапия и корекция на зрението при децата.

Освен нея, Община Бургас въведе още профилактични програми за установяване на гръбначни изкривявания, затлъстяване и плоскостъпие при децата в ученическа възраст, а от тази година и нова програма за диагностика и лечение на метаболитен синдром (затлъстяване, артериална хипертония и предиабет) при децата от 7 до 18 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега