Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

2 372 бургаски първокласници се подготвят за първия учебен ден

2 372 бургаски първокласници се подготвят за първия учебен ден

Две седмици преди началото на новата учебна година бургаските училища усилено се готвят да посрещнат възпитаниците си. Проблеми не се очакват нито с ежегодните ремонти, нито с незаети учителски места, уверяват от Регионалното управление на образованието в Бургас.

Общо 2 372 бургазлийчета ще прекрачат училищния праг за първи път тази година. Две седмици преди началото на новата учебна година бургаските училища усилено се готвят да посрещнат възпитаниците си. Проблеми не се очакват нито с ежегодните ремонти, нито с незаети учителски места, уверяват от Регионалното управление на образованието в Бургас.

"Подготовката за началото на учебната година започна още с приключването на предходната и върви по план. В момента текат много дейности по ремонтите на училищата, но имаме уверението от директорите, че учебният процес няма да бъде нарушен", коментираха от РУО пред "PoligrafF".

Глад за педагогически кадри в общината няма, уверяват от Управлението. Началото на септември традиционно е периодът на най-интензивните назначения, но се очаква на 15-и септември всички учителски места в града да бъдат заети.

По-притеснителна е ситуацията в по-малките населени места в региона, но там пък един учител може да преподава по няколко предмета, успокояват инспекторите от РУО. По този начин хем преподавателят запълва необходимия брой часове, хем децата не изпускат материал.

Първокласниците в община Бургас тази година са 2 372. Миналата година бяха 2 225, а през 2014-а 2 367. Статистиката показва увеличение с около 150 деца, което радва инспекторите от РУО. Всички първолаци вече имат места, определени според желанията на родителите. Припомняме Ви, че електронният прием стартира още през април, а записванията започнаха в края на месец май.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега