Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

201 първолаци прекрачиха училищния праг в Община Несебър

201 първолаци прекрачиха училищния праг в Община Несебър

С издигане на националния флаг днес в деветте училища на територията на Община Несебър започнаха тържествата по случай 15 септември.

С  издигане на националния флаг днес в деветте училища на територията на Община Несебър започнаха тържествата по случай 15 септември. За поредна година училищните дворове събраха малки и големи, учители и родители, всеки по своему развълнуван от първия учебен ден. 

 „15-ти септември е денят, в който всеки от нас си дава сметка, че никога не престава да се учи, независимо дали е в класната стая или в реалния живот”, каза в обръщение към учениците кметът на общината Николай Димитров.  

През новата учебна година в Община Несебър ще се обучават и възпитават 3120 деца и ученици - 2015 ученика в общинските училища и 1105 деца в общинските детски заведения. За първи път 201 деца ще прекрачат училищния праг, като от тях 106 ще се учат на четмо и писмо в Несебър. По традиция всеки първокласник получи подарък и специален поздравителен адрес от кмета на Община Несебър.

И през тази учебна година целодневната организация на учебния ден се въвежда по преценка и съобразно възможностите на всяко училище. Две училища в Община Несебър ще организират целодневно обучение през 2011/2012 година – ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, Обзор – за първи и втори клас, и СОУ „Любен Каравелов”, Несебър – за първи клас.

Значително ще олекнат раниците на учениците в училищата в Оризаре, Равда, Гюльовца и Св. Влас, където за всички ученици са осигурени по два комплекта учебници. И в СОУ „Любен Каравелов” -Несебър, това ще е възможно за повечето от учениците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега