Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

22 септември - Ден без автомобили в центъра на Бургас

В деня на Независимостта бургазлии се мятат на велосипедите
22 септември - Ден без автомобили в центъра на Бургас

Утрешният ден ще е Ден без автомобили в Бургас. За поредна година градът се присъединява към международната инициатива заедно със стотици европейски градове.

Утрешният ден ще е Ден без автомобили в Бургас. За поредна година градът се присъединява към международната инициатива заедно със стотици европейски градове. Общината призовава бургазлии поне за ден да се лишат от „удобството” на пътуване с автомобил и предпочетат по-здравословния и екосъобразен начин на живот - ходене пеш или придвижване с велосипед.    

В рамките на деня районът около площад „Тройката” ще бъде затворен за движение. От 09.00 до 16.00 часа няма да се допускат за движение  автомобили по ул. „Левски” /в участъка м/у бул. „Стефан Стамболов” и ул. „Хр. Ботев”/, ул. „Княз Борис I” /oт кръстовището с ул. „Хр. Ботев” към пл. Тройката/, ул. „Сердика” /oт кръстовището с ул. „Хр. Ботев” към пл. Тройката/, ул. „Сливница” /oт кръстовището с ул. „Хр. Ботев” към пл. Тройката/, ул. „Хан Аспарух” /от кръстовището с бул. „Стефан Стамболов” към пл. Тройката/ и бул. „Стефан Стамболов” /в участъка между ул. „Левски” и ул. „Хан Аспарух”/.   

Чрез мобилната станция за контрол на качеството на въздуха на Община Бургас на 22 септември в района, затворен за движение, ще бъдат направени замервания, като резултатите, отчетени в деня без автомобили, по-късно ще бъдат сравнени с тези, отчетени по друго време. Целта е да бъде проучено, как точно автомобилите влияят върху качеството на въздуха.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега