Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

26 години затвор за Тихомир Трифонов, който уби с чук старец

26 години затвор за Тихомир Трифонов, който уби с чук старец

Наказание 26 години лишаване от свобода наложи Окръжен съд Бургас на Тихомир Трифонов. Той бе признат за виновен в това, че 02.04.2015 год. в град Бургас, в апартамент на ул. Гладстон, умишлено умъртвил 84-годишен мъж. Деянието е извършено от подсъдимия с особена жестокост чрез нанасяне на множество удари с чук по главата на пострадалия, като е причинил тежка черепно мозъчна травма. По молба на подсъдимия Окръжен съд Бургас разгледа делото като съкратено съдебно следствие.

Наказание 26години лишаване от свобода наложи Окръжен съд Бургас на Тихомир Трифонов. Той бепризнат за виновен в това, че 02.04.2015 год.в град Бургас, в апартамент на ул. Гладстон, умишлено умъртвил 84-годишен мъж. Деяниетое извършено от подсъдимия с особена жестокост чрез нанасяне на множество ударис чук по главата на пострадалия, като е причинил тежка черепно мозъчна травма. По молба на подсъдимияОкръжен съд Бургас разгледа делото като съкратено съдебно следствие.

Преди товаТрифонов призна всички факти, подробно описани в обвинителния акт и заяви, чене желае да се съберат доказателства за тях, като при постановяване наприсъдата съдът ще се ползва от доказателствата, събрани на досъдебнотопроизводство и направените самопризнания от подсъдимия. Съдът конституирасъпругата на пострадалия и двете му деца като частни обвинители и гражданскиищци в процеса и прие за съвместно разглеждане гражданските им искове запретърпени неимуществени вреди в размер на по 200 хил. лева за всеки от тях.Представителятна Окръжна прокуратура Бургас пледира, че Трифонов умишлено е извършилпрестъплението по особено жесток начин.

Подсъдимият е нанесъл последователно 6удара с острата метална част на чук върху жизненоважен орган – главата напострадалия. Видно от съдебномедицинската експертиза след първия ударпострадалият е паднал в безсъзнание, след което подсъдимият продължил да нанасяудари докато се убедил, че смъртта е настъпила. Броят на нанесените удари,тяхната сила и средство, с което е причинена смъртта, както и обстоятелството,че пострадалият е изпаднал в безсъзнание и не е оказал съпротива, определятдеянието като такова извършено с изключителна жестокост. След извършването наубийството, подсъдимият е предприел действия по заличаване на следите отпрестъплението, като същият е действал хладнокръвно, планирано, организирано исъщо с особена жестокост. Държавният обвинител предложи наказание доживотензатвор без замяна.

Прокурорът посочи, че както деянието, така и личността му сас висока степен на обществена опасност. Подсъдимият е условно осъждан заизвършено престъпление измама и въпреки, че е реабилитиран по право, наложенотому наказание не е въздействало превъзпитателно.Повереникът начастните обвинители и граждански ищци се присъедини към казаното от държавнияпредставител. Той заяви, че подсъдимият трябва да понесе както наказателна,така и гражданска отговорност и помоли съда да определи на Трифонов наказаниедоживотен затвор без замяна, като след редукция да наложи на подсъдимиядоживотен затвор и да уважи гражданските претенции в размер на по 200 хил.лева, поотделно за тримата наследници.Защитниците наТрифонов посочиха, че не са съгласни с правната квалификация на деянието.

Според тях подзащитният им е извършил престъплението в състояние нафизиологичен афект, след като действително е имало спор, при който подсъдимияте бил наруган от пострадалия. Адвокатите пледираха, че Трифонов трябва да сесчита за неосъждан, тъй като чрез правния институт на реабилитацията сезаличават последствията на осъждането и следва това обстоятелство да не секоментира в настоящото наказателно производство. Те помолиха съда прииндивидуализацията на наказанието да отчете, че той е съдействал наразследващите органи и поискаха да му бъде наложено наказание в размер от 15 до20 години лишаване от свобода, което след редукция да бъде намалено с 1/3.

Днес всъдебната зала подсъдимият изрази съжаление за извършеното и помоли съда заблагосклонност.Окръжен съдБургас, след като изслуша становищата на страните и като взе предвиддоказателствата по делото, определи на Трифонов наказание доживотен затвор.Предвид реда на съкратеното съдебно следствие, по който протича делото, тованаказание е редуцирано с наказание лишаване от свобода в размер на 26 години,което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвор. Съдът осъдиТрифонов да заплати на съпругата на пострадалия обезщетение в размер на 120хил. лева и по 100 хил. за двете деца.Присъдата наОкръжен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд Бургас в15-дневен срок.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега