Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

3 години условно за шофьор, причинил смърт на пътя

3 години условно за шофьор, причинил смърт на пътя

Наказание 3 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок наложи Окръжен съд – Бургас на Димитър Петров.

Наказание3 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок наложи Окръжен съд –Бургас на Димитър Петров. Той бе признат за виновен в това, че на 14.08.2010 г.на път от гр. Бургас по посока на гр. Созопол на 150 метра след бензиностанция "Пода"при управление на моторно превозно средство - лек автомобил "Форд Фокус",е нарушил чл.16, ал. 1 т. 3 от Закона за движение по пътищата и по непредпазливосте причинил смъртта на водач „Шкода Фелиция“ и средна телесна повреда на пътникна задната седалка на "Форда". С тази разпоредба на водачите сезабранява на пътно платно с двупосочно движение да навлизат в лентата занасрещно движение.            

Окръженсъд – Бургас лиши Петров от право да управлява моторно превозно средство засрок от 4 години. Решаващиятсъд го призна за невинен по повдигнатото му обвинение за извършени нарушения начл. 25 ал. 1 и ал. 2, чл. 42, ал. 2 и чл. 63, ал. 2, т. 2 на Правилника задвижение по пътищата.           

Днес Окръжен съд – Бургасизслуша заключението на вещите лица, изготвили петорна автотехническаекспертиза за механизма на причиняване на пътно-транспортното поизшествие. Всъдебните прения представителят на Окръжна прокуратура – Бургас поиска Петровда бъде признат за виновен. Прокурорът обърна внимание, че в досъдебнотопроизводство и в хода на съдебното следствие са извършени няколко експертизи,които дават противоречиви отговори на поставените въпроси.

Държавният обвинителприема въз основа на втората петорна експертиза и на свидетелските показания,че подсъдимият се прибирал в дясната лента за движение след изпреварване. Междудвете коли се получило приплъзване, след което Петров бил завил на ляво и сестигнало до удара. Държваният обвинител смята, че той е очаквал да настъпипроизшествието, но се е надявал да го предотврати. Прокурорът поиска наказание3 години лишаване от свобода, чието изтърпяване да бъде отложено.           

Процесуалниятпредставител на тримата частни обвинители – малолетната дъщеря и синът исъпругата на пострадалия, заяви, че поддържа обвинението. Адвокатът намира, чепредвид чистото съдебно минало и липсата на факти, които да сочат на високаобществена опасност на личността на подсъдимия, има основания да му се наложиусловно наказание около минималния предвиден от закона размер от 3 годинилишаване от свобода. Съпругата на пострадалия изрази възмущение от поведениетона подсъдимия и неговото семейство, които не са проявили съпричастност и не са осъзналикакво са им причинили.           

Защитникътна Петров пледира, че става въпрос за случайно деяние, което подзащитният му нее можел да предвиди и да предотврати. Затова трябвало да бъде оправдан поповдигнатото му обвинение. Адвокатът оспорва заключението на вещите лица попеторната автотехническа експертиза и твърди, че ударът между двата автомобилае станал в лентата за движение на „Форда“ на Петров. Според него отклонениетона колата му на ляво е в резултат на инстинктивна реакция, а не на съзнателнодействие.           

Взащитната си реч подсъдимият заяви, че не се признава за виновен. Той твърди,че има противоречия в повдигнатото му обвинение и не приема заключенията наизготвените по делото експертизи. Присъдатана Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд –Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега