Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

33-ма са задържани след вчерашните погроми в София

33-ма са задържани след вчерашните погроми в София

Няма полиция в света , която да остави вандали да унищожи имуществото в центъра на която и да е столица, обявиха от СДВР

33-ма са задържани след вчерашните погроми при протеста срещу БФС в София, сред тях има и непълнолетни. Това стана ясно по време на брифинг на ръководството на СДВР, свързан с действията на полицията преди, по време на и след протестните действия на футболните агитки.

"Погромите бяха проявени от фенове на футболни агитки, които се бяха събрали на предварително заявен мирен протест. Видяхте протеста колко беше мирен и до какви техни действия се стигна. Няма полиция в света , която да остави вандали да унищожи имуществото в центъра на която и да е столица. Ако не бяхме приложили реципрочни действия и мерки, тези хора може би щяха да потрошат цялото имущество и може би щяха да пострадат много невинни жертви, включително и журналисти, които следяха действията от първа линия", каза главен комисар Любомир Николов, директор на СДВР.

"Преди започването на заявения мирен протест предприехме множество мероприятия, с които ограничихме организираното внасяне на доста голямо количество пиротехника, боксове, метални палки и други забранени вещи и предмети, недопустими за такова мероприятие на територията на София. В един момент протестиращите без никаква предпоставка за техните действия от наша страна агресираха до такава степен на безпрецедентна агресия. Нашият кордон от полицейски служители на първа линия беше без предпазни шлемове и каски, без предпазно оборудване, със светлоотразителни жилетки, като протестиращите започнаха да чупят пътната инфраструктура - павета, плочки, паркинг елементи. Бяха застрашени живота и здравето не само на служителите на реда, но и на самите протестиращи. Тежките предмети, които хвърляха, падаха и по техните глави. След многократни предупреждения да прекратят тези действия, предприехме действия за разпръскване на тълпата с цел опазване на живота и здравето на всички хора, които бяха на място", обясни зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов.

От СДВР подчертаха, че използването на водно оръдие е било наложително.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега