Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 години затвор получи бургазлия, извършил две престъпления за 10 минути

4 години затвор получи бургазлия, извършил две престъпления за 10 минути

Наказание 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще търпи Филип Боянов, след като Окръжен съд – Бургас одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Бургас споразумение за решаване на делото му в наказателното производство. Със споразумението той се признава за виновен в две деяния - опит за грабеж и грабеж, извършени в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление.

Наказание4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим ще търпи ФилипБоянов, след като Окръжен съд – Бургас одобри сключеното между него и Окръжнапрокуратура – Бургас споразумение за решаване на делото му в наказателнотопроизводство. Със споразумението той се признава за виновен в две деяния - опитза грабеж и грабеж, извършени в условията на опасен рецидив и продължаванопрестъпление.

На 06.03.2014 г. около 16,20 ч. по улица в гр. Бургас направилопит да отнеме ланец с висулка от злато с общо тегло 16,70 гр. на обща стойност1085,50 лв. от владението на бургазлийка с намерение противозаконно да гиприсвои, като употребил за това сила – дърпал ланеца, ведно с висулката отврата на пострадалата и я съборил на земята, като деянието е останалонедовършено поради независещи от дееца причини. Същия ден около 16,30 ч. накръстовище в гр. Бургас, той отнел златен ланец и медальон на стойност 975 лв.от владението на друга жена, като употребил за това сила – издърпал ги от вратана пострадалата.            

Вспоразумението се уточнява, че второто деяние се явява продължение на първото иса извършени при форма на вината пряк умисъл. Посочено е също, че с престъплениетоне са причинени щети, тъй като вещите са възстановени на вторатапострадала.             

Окръжен съд –Бургас отказа да одобри първоначално предложения от държавното обвинениевариант на споразумението, който предвиждаше Боянов да търпи 3 години и 5месеца лишаване от свобода. Съдебният състав посочи, че това наказаниепротиворечи на закона и морала, тъй като младежът е осъждан 9 пъти за кражби играбежи, а деянията, за които отговаря сега, е извършил 2 месеца следизлизането му от затвора.

Съдът обърна внимание, че той не осъществява трудовадейност и с нищо не показва, че излежаното вече ефективно наказание 1 година и9 месеца лишаване от свобода е оказало превъзпитателно въздействие върху него. Окръженсъд – Бургас посочи, че законът предвижда за извършеното от Боянов минималнонаказание 5 години лишаване от свобода, а първоначално предложеното – 3 годинии 5 месеца лишаване от свобода, се явява твърде снизходително, предвид високатаобществена опасност на личността на обвиняемия и на деянията, за коетоотговаря.           

Бояновзаяви пред Окръжен съд – Бургас, че се признава за виновен и доброволно еподписал споразумението с прокуратурата, като разбира последиците му на влязлав сила присъда и на направената промяна. Съдътодобри коригираното споразумение и прекрати наказателното дело срещу младежа. Определениетона Окръжен съд – Бургас е окончателно.                         

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега