Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4-годишният Раян от Несебър има нужда от средства за операция, за да ходи самостоятелно

4-годишният Раян от Несебър има нужда от средства за операция, за да ходи самостоятелно

Диагностициран е с Церебрална парализа спастична диплегия.

4-годишният Раян от Несебър се нуждае от подкрепа, за да може да ходи. Той е втори близнак, роден преждевременно. Диагностициран е с Церебрална парализа спастична диплегия.

Спастичната диплегия при Церебрална парализа е постоянно състояние през целия живот, което засяга мускулния контрол, координацията и тонуса, както и позата и баланса. Най-засегнати са краката на Раян, което оказва влияние върху способността му да ходи и да се премества от една позиция в друга, както от седнало в изправено положение.Той посещава седмична физиотерапия за изграждане на сила и използва проходилка.

"Ако не предприемем нещо, Раян е изложен на риск от трайни ортопедични деформации и ще трябва да разчита на помощни средства за ходене и други хора до края на живота си", пишат негови близки в социалната мрежа. За Раян обаче има НАДЕЖДА! Специализираният екип в детска болница в Сейнт Луис САЩ, както и детска болница Портланд в Лондон са счели Раян за идеален кандидат за операцията селективна дорзална ризотомия (SDR). Тази операция ще намали трайно спастичността на краката му и ще намали броя на ортопедичните операции, от които Раян може да се нуждае впоследствие.

"Ранната интервенция е от ключово значение за намаляване или елиминиране на спастичността и ние сме изключително развълнувани, че Раян е одобрен от екипа на д-р Парк и д-р Кристиян Аквалина и за него прогнозата е добра. Резултатите от всеобхватни проучвания показват, че деца със симптоми, подобни на тези на Раян, постигат по-нормален мускулен тонус и изпитват по-малко скованост след операцията. С непрекъсната интензивна физиотерапия след операцията, той ще може да ходи самостоятелно. Ние решихме да се доверим в екипа на др. Кристиян Аквалина от Детска болница Портланд Лондон и операцията на Раян да бъде направена там.Не сме свикнали да молим за помощ, но знаем, че без Вашата подкрепа не можем да си позволим операцията, която ще промени живота на детето ни. Не разполагаме със средствата, необходими за разходите за операцията и следоперативната терапия в Обединеното кралство. Имаме нужда от Вашата подкрепа в набирането на средства, за да дадем шанс на Раян за нормално детство, да тича, да скача, а защо не и да кара колело, да се включва пълноценно в игрите със своето братче и връстниците си - нещата, които той в момента не може да прави и е толкова тъжен", споделят още родителите да детето.

Необходими са средства за Селективна дорзална ризотомия - 37 000£и за физикална терапия след операция за период от 1 година в UK - 5000£

Всеки, който има желание и възможност, може да помогне на Раян като дари сума по следната дарителска сметка: 

IBAN: BG33 BPBI 7937 4028 7213 01
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Раян Анастасов Маноилов
Пощенска Банка
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега