Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 страни от ЕС срещу имиграцията от България и Румъния

4 страни от ЕС срещу имиграцията от България и Румъния

Четири европейски държави се обединиха срещу имигрантите от България и Румъния. Германия и други три държави настояха ЕС да вземе сериозни мерки срещу т.нар. имиграция по бедност.

Четири европейски държави се обединиха срещу имигрантите от България и Румъния. Германия и други три държави настояха ЕС да вземе сериозни мерки срещу т.нар. имиграция по бедност. Германският министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих и тримата му колеги от Великобритания, Холандия и Австрия написаха съвместно писмо до Брюксел, в което настояват да се преразгледа свободата на движение на българи и румънци, предаде БНР.

Те предлагат да се направят промени на европейско равнище, които да позволяват имигрантите, заловени в злоупотреба със социални помощи, да бъдат експулсирани без право на завръщане. Забраната за повторно влизане трябва да продължава достатъчно дълго, пише в писмото.Трябва да се вземат всички мерки срещу имиграцията по бедност, като се ограничат последствията от нея и се борят причините, се казва още в писмото, за което съобщава германският вестник „Франкфуртер алгемайне цайтунг”.

Министрите се оплакват, че имигрантите от България и Румъния оказват "значително напрежение" върху училищата, здравеопазването и социалните помощи. Призивът им е по идея на британския вътрешен министър Тереза Мей, а идеята за експулсиране без право на завръщане – на германския й колега Ханс-Петер Фридрих. Писмото е изпратено във вторник вечерта до Съвета на ЕС с аргумента, че директивата за свободното придвижване - основен принцип на ЕС, не трябва да е "безусловна". Писмото на вътрешните министри на Германия, Холандия, Великобритания и Австрия е за т. нар. социален туризъм, уточни на пресконференция Джонатан Тод, говорител на еврокомисаря Ласло Андор, предаде БТА.

Той отбеляза, че писмото е насочено срещу злоупотреби с европейската социална система, извършвани от неработещи хора.Огромна част от европейците, които избират да живеят в друга държава от ЕС, различна от родината им, предприемат тази стъпка, за да търсят работа, уточни говорителят. Той отбеляза, че в действащото европейско законодателство има правила, които препятстват заселването в друга държава с единствената цел възползване от чуждите социални системи. Казано ясно, за да бъде получен достъп до социалната система на приемаща държава в ЕС, е необходимо кандидатът да работи, или поне да работи негов съпруг(а), както и да има постоянно местожителство в приемащата страна.

Има и ясни показатели в европейското законодателство, според които се оценява дали някой живее някъде постоянно, добави Тод.Той заяви, че не може да предвиди какъв би бил отговорът на Европейската комисия на това писмо, тъй като то засяга повече свободното движение на граждани на ЕС в рамките на Общността. Необичайно е държави от ЕС да очакват от Еврокомисията да налага определени наказания, допълни Тод, попитан дали може да бъде удовлетворено искането в писмото за експулсиране на "социални туристи".

В писмото няма числа за броя на злоупотребяващите със социалните системи, няма факти, които да подкрепят твърденията за наплив от "социални туристи". Не сме получили подобни данни и от други държави в ЕС, които да дават представа на мащаба на социалния туризъм, поясни говорителят.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега