Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

400 полицаи по бермуди ще пазят туристите на плажа

400 полицаи по бермуди ще пазят туристите на плажа

400 полицаи под прикритие праща МВР за охрана в морските курорти, съобщава в. "Труд". В обикновено плажно облекло полицаите под прикритие ще се представят за обикновени хора, за да предпазват и защитават курортистите от престъпления.

400 полицаи под прикритие праща МВР за охрана в морските курорти, съобщава в. "Труд". В обикновено плажно облекло полицаите под прикритие ще се представят за обикновени хора, за да предпазват и защитават туристите от престъпления.

Те ще влизат като клиенти по заведения и молове, ще пътуват с таксита и в градския транспорт, ще обикалят около обменните бюра, ще залавят крадци и измамници по плажовете.По план над 150 цивилни ченгета ще обикалят само в Слънчев бряг и Несебър, около 100 на Златни пясъци и в Албена и още 150 в по-малките курорти на Варненска, Бургаска и Добричка област.

Джебчийски кражби, обири на квартири и хотелски стаи, измами при смяна на валута, при наемане на таксита, по заведения и на сергии - това са най-честите оплаквания на туристите през миналото лято. Задачата на полицаите под прикритие е да дебнат и залавят извършителите на точно тези "дребни" престъпления, които най-много тормозят летовниците.По плажа около централната алея в Слънчев бряг миналата година дежуряха полицейски патрули с кучета и фенери. Ще има и това лято, но те се забелязват отдалеч.

Сега маскираните като туристи ченгета ще обикалят заедно с групите чужденци по алкохолните турове, или ще се разхождат по алеите като всички останали гости на курорта.540 полицаи от вътрешността на страната ще бъдат командировани през трите летни месеца тази година на помощ на колегите си по морето.

Те са непознати за местните крадци, измамници и наркопласьори. От друга страна, полицаите от големите градове като София, Пловдив, Русе, Плевен и т.н. отлично познават своите по-известни апаши и често се случва да ги спипват при гастроли по морето. И това лято ще действат българо-румънски полицейски екипи и по пътищата, и по курортите. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега