Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

48 деца загинаха при катастрофа между влак и автобус в Египет

48 деца загинаха при катастрофа между влак и автобус в Египет

При сблъсък между пътнически влак и автобус загинаха 50 души в Египет, между които 48 деца. Останалите двама са били шофьорът на рейса и съпровождащият децата мъж, предаде ИТАР-ТАСС.

При сблъсък между пътнически влак и автобус загинаха 50 души в Египет, между които 48 деца. Останалите двама са били шофьорът на рейса и съпровождащият децата мъж, предаде ИТАР-ТАСС.

В автобуса пътували около 60 деца на възраст от 5 до 11 години, които отивали на организирана екскурзия. Десетки лекари се борят за живота на оцелелите - 17 души. Египетската армия е готова да изпрати самолет, който да пренесе най-тежко ранените в столични болници.

Локомотивът смаза возилото, пълно с деца, и го влачи неколкостотин метра по релсите. На мястото все още са разхвърляни ученически чанти, тетрадки, играчки, също и части от човешки тела. Според очевидци водачът на автобуса не забелязал идващия влак и навлязъл с возилото в прелеза, тъй като небрежен железничар не спуснал бариерата и точно това причинило последвалия сблъсък. Египетските железници съобщиха, че стрелочникът, отговарял за прелеза, грубо нарушил инструкцията, напуснал своя пост и отишъл да спи.

Премиерът Хишам Кандил отпътува днес за провинция Асют, където стана произшествието. Египетският министър на транспорта Рашад ал Метини и директорът на Управлението на железопътния транспорт подадоха оставки, които бяха приети от президента Мохамед Морси. Държавният глава нареди на премиера, на министрите на отбраната и на здравеопазването и на губернатора на провинция Асют да окажат всякаква помощ на семействата на жертвите. Той разпореди случаят да бъде внимателно разследван и всички виновници за станалото да бъдат наказани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега