Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5 симптома на проблеми с очите, които не бива да пренебрегвате

5 симптома на проблеми с очите, които не бива да пренебрегвате

Причината - в очите ни се крие не само информацията за това как виждаме и дали погледът ни е остър, но те разкриват и някои неща за цялостното ни здравословно състояние. Специалистите препоръчват да се обърнем към лекар, ако:

Човешкото зрение е сред най-любопитните системи в организма ни, но много от нас проявяват склонност да го пренебрегват. И понеже живеем забързано и често сме под стрес, често не обръщаме голямо внимание на някои промени в картината пред нас - отдаваме ги на умората, компютъра, слънчевото време. Но има някои симптоми, които не бива да подминаваме с лека ръка.

Причината - в очите ни се крие не само информацията за това как виждаме и дали погледът ни е остър, но те разкриват и някои неща за цялостното ни здравословно състояние. Специалистите препоръчват да се обърнем към лекар, ако:

1. Виждате мушици и проблясващи звезди. Макар т.нар. "паяжинки" в окото да са изключително често явление, внезапната им поява, съчетана със светлинни илюзии, приличащи на светкавици или лъчи, може да означават и проблем. Може да се касае за отлепване на стъкловидното тяло или пък за нарушаване целостта на ретината, пише "Today". Първият вариант е част от процеса на стареене в окото, но вторият е опасен, но при ранна диагностика - лечим проблем.

2. Очите Ви са зачервени и сълзят обилно. Понякога това в действителност се дължи на умора, продължително носене на контактни лещи, безсъние, задимена обстановка и други тривиални причинители. Но тези симптоми могат да се дължат и на инфекция, предизвикана от вирус или замърсяване. Макар тези състояния да са лесно лечими, ако закъснеете с реакцията си те могат да бъдат и потенциално застрашаващи зрението Ви.

3. Виждате двойно. Макар и този симптом да се причинява от ежедневни състояния, свързани с начина на живот, двойната картина може да бъде и знак за неврологично, за автоимунно заболяване или пък за увреждане на роговицата. Ако е в комбинация с болки, слабост в мускулите и завалян говор трябва незабавно да посетите лекар.

4. Зениците Ви не са с еднакъв размер. Естествено, в човешкото тяло идеална симетрия няма. Но очите са така създадени, че да действат в синхрон. Ако забележите съществена разлика в размера на зениците, без да сте използвали капки за очи, добре е веднага да се обърнете към специалист, тъй като това може да бъде симптом на аневризъм, инфекция или съдов инцидент, които изискват бърза реакция и диагностика.

5. Болки в очите. Ако друга част от тялото Ви заболи, вероятно ще се зачудите каква е причината. Но тъй като често се оправдаваме с умората си, пренебрегваме неразположенията в очите. Но те не би трябвало да Ви болят, така че ориентирайте се към специалист. В най-добрия случай може да се касае за някаква травма. Но в най-лошия може да се изправите пред диагнози от типа на глаукома или оптична невропатия.По принцип препоръката е да се подлагаме на очен преглед на всеки две години, особено ако вече имаме проблем със зрението. В обобщение, при всяка рязка промяна в състоянието на очите Ви е препоръчително да се консултирате с лекар.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега