Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

54 литра дъжд на квадратен метър се изсипаха над Бургас за денонощие

Общината обработва наводнени райони
54 литра дъжд на квадратен метър се изсипаха над Бургас за денонощие

54 литра дъжд на квадратен метър са се изсипали над Бургас за последното денонощие, съобщават от общинския пресцентър. Няколко екипа работят по наводнени участъци в определени населени места. Дежурен екип наблюдава нивото на водата на територията на цялата община.

54 литра дъжд на квадратен метър са се изсипали над Бургас за последното денонощие, съобщават от общинския пресцентър. Няколко екипа работят по наводнени участъци в определени населени места. Дежурен екип наблюдава нивото на водата на територията на цялата община. Според прогнозите, в следващите часове ще се създадат условия за образуване на заледявания, а с преминаване на валежите в сняг и за навявания. Дъждът вече е преминал в скреж в село Драганово. 

В момента се правят отводнителни канавки в Долно Езерово, Равнец, Лозово и устието на река Отманлийска. Непрекъснато се наблюдава нивото на язовирите в общината, като контролирано изпускане на водата е извършено на двата язовира в село Драганово, обясни кметът на Бургас Димитър Николов.

Мерките предприети от Община Бургас за едни от най-рисковите места досега при дъжд - надлезът на СОМАТ и Гаров площад дават резултат. Участъците не са наводнени и водата се изтича нормално след осъществените там проекти.

Сутринта е било критично нивото на водитев кв. "Акациите" и кв. "Победа" поради повреда в помпената станция. Аварията вече е отстранена. Два екипа обстойно обследват територията на местностите Черниците и Трите кладенчета, където единият мост е залят.

В момента допълнително се прокопават отводнителни канавки около устието на река Отманлийска за увеличаване на пропускливостта на водата.Дежурна техника има в Равнец, Долно Езерово, Ченгене скеле.

В момента вълнението на морето е 4-5 бала. Очакваните температури на въздуха за понеделник ще са най- често в интервал между -7 и -2 градуса. Ще бъде ветровито, със силно вълнение. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега