Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

56 са неохраняемите плажове в област Бургас тази година

56 са неохраняемите плажове в област Бургас тази година

Броят е по-голям от предходни години, защото отделни плажове са разделени на части, с цел да им се намерят по-лесно стопани.

56 са неохраняемите плажове в област Бургасза сезон 2015, като голяма част от тях са неатрактивни, със затруднен илиневъзможен достъп, липса на пясък, съобщават от Областна администрация. Броят е по-голям от предходни години, защотоотделни плажове са разделени на части, с цел да им се намерят по-лесно стопани.

Сред неатрактивните ивици, които и тази година ще останат безстопанствени са„Смриките“, „Иракли“, „Атанасовска коса“  без част 1, за която е намерен наемател, „Краймориесевер“- части 1, 2, 3, „Малък оазис“- 1,2,3,4, „Царево север“ 1, 2 ,3, „Скалите“,„Липите“ и др.

В рамките на седмица и половина служители от областнаадминистрация Бургас ще обходят ивиците в областта, за да поставят табели„Неохраняем плаж! Къпането забранено!“ и „Внимание! Неохраняем плаж!“. Обозначителнитезнаци са на три езика и ще бъдат поставени на видими места. Броят им е взависимост от големината на плажната ивица и входовете до нея.

От областнаадминистрация съобщават, че освен първоначалното поставяне на табелите,периодично ще проверяват за тяхната цялост и наличност през летния сезон. Стартират и проверки на 11-те плажа, коитоОбластния управител е отдал под наем. Експерти ще следят спазват ли седоговорните клаузи за брой спасителни постове, медицинско обслужване, хигиена,свободна от такси зона и др.

И през месец юни Министерство на регионалноторазвитие провежда процедури за отдаване под наем - части 1, 2, 8 и 9 от„Европа“, „Поморие- север“, част от „Приморско-юг“, част 3 от „Ахелой- юг“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега