Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

62 000 българчета прекрачват училищния праг за първи път

62 000 българчета прекрачват училищния праг за първи път

650 000 деца днес ще прекрачат прага на българските училища, от тях - първокласници са 62 000 - с 1000 по-малко от миналата година, това показват данни на статистика на Синдиката на българските учители.

650 000 деца днес ще прекрачат прага на българските училища, от тях - първокласници са 62 000 - с 1000 по-малко от миналата година, това показват данни на статистика на Синдиката на българските учители.

Тази година 1949 малчугани ще прекрачат за първи път училищния праг в Бургас. В първия учебен ден кметът Димитър Николов и зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева ще присъстват от 9.00 часа на тържеството по повод откриването на новата учебна 2012/2013 година в ОУ „Георги Бенковски“ в ж. к. „Зорница“.

За празника на учебното заведние ще пристигне още заместник-министърът на околната среда Ивелина Василева и Сливенският митрополит Иоаникий. ОУ „Георги Бенковски“ е едно от обновените и ремонтирани това лято от Община Бургас учебни заведения. Старата дограма е подменена с нова, фасадата е топлоизолирана и пребоядисана, напълно обновени са и санитарните възли. Това е извършено с 228 259 лв. от Община Бургас и 165 376 от Фонд „Енергийна ефективност“. 

В 10.00 часа кметът Николов ще награди всички ученици от бившия 4 „Б“ клас на ОУ „Васил Априлов“, заедно с техния ръководител, за постигнатия от тях трети резултат в страната на държавните зрелостни изпити. Те ще получат 30 нови модерни таблети, които учениците ще заредят с електронни учебници за новата учебна година.

За целта те ще получат грамота от издателството с персонален код, с въвеждането на който ще може да бъде изтеглен на iPad – а си най-новия учебен материал в електронен вариант. От 11.30 часа министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и кметът Димитър Николов ще открият учебната година и в новопостроения корпус А на най-новата и модерна детска градина на територията на Бургас – ОДЗ № 13 „Надежда“.

Година след старта на изграждането й, градината, намираща се в най-големия градски квартал „Меден рудник“, е готова да посрещне 130-те свои възпитаници. В деня на откриването ще бъде дадено начало на строителството и на втория корпус Б. Детското заведение е част от Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа по Проекта за социално включване на МТСП.

Празникът по случай първия учебен ден ще бъде уважен и от останалите заместник-кметове на Бургас. Красимир Стойчев ще даде старт на учебната година в изцяло обновената Професионалната гимназия по транспорт, Атанаска Николова ще посети Английската гимназия, Лорис Мануелян ще присъства на тържеството в Математическата гимназия, Костадин Марков ще бъде в ОУ „Братя Миладинови“, а Божидар Кънчев – в СОУ „Кирил и Методий“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега