Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

65 проекта участват в Интегрирания план за развитие на Поморие

65 проекта участват в Интегрирания план за развитие на Поморие

„65 проекта са включени за реализация в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на град Поморие до 2020 г. Те бяха определени от гражданите на нашия град след много срещи, фокус-групи и обществени обсъждания”, каза кметът на Община Поморие Иван Алексиев, по време на пресконференцията, проведена днес.

„65 проекта са включени зареализация в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) наград Поморие до 2020 г. Те бяха определени от гражданите на нашия град следмного срещи, фокус-групи и обществени обсъждания”, каза кметът на ОбщинаПоморие Иван Алексиев, по време на пресконференцията, проведена днес.

Тойподчерта, че това е стратегически документ, който дава главната насока игарантира планово развитие на града през следващите години.Според арх. Николай Симеонов,ръководител на екипа, разработващ стратегическия документ, приоритетнитепроекти са свързани с подобряване на туристическата инфраструктура и културно –историческия потенциал, транспортно – комуникационната система и градскатасреда. Важни са проектите за  изграждане на споделена алея върхубрегоукрепително съоръжение  за достъп до съществуваща еко-пътека; благоустрояванена крайбрежна алея, оформяне на зони за отдих и за наблюдение на птици попротежението на Поморийското езеро и др. Реконструкцията и разширението наградската велосипедна мрежа,  изграждане на нови и рехабилитация насъществуващи улици и др. ще дадат съвременни транспортно – комуникационнирешения.

Това са и проектите, които имат висока степен на подкрепа от страна награжданите – проектите за благоустрояване и паркоустрояване; покритие насъществуващи паркинги и изграждане на зелена покривна среда и площадки зарекреация в кв. „Малко солено езеро“ и централна градска част; изграждане/реконструкция и рехабилитация на улична мрежа, тротоари, пешеходни алеи,паркинги и създаване на достъпна среда в междублоковите пространства накварталите „Свобода“ и „Малко солено езеро“.Кметът Алексиев сподели, че ИПГВРвече се изпълнява, като на този етап се разчита на собствено финансиране. 

Довършена е рехабилитацията крайбрежния булевард, който свързваЦентрална градска част с кв. „Св.Георги“. Вече се асфалтират улиците в кв.„Малко солено езеро“, който през последните 15 години бе усилено застроени изцяло липсваха улици и места за паркиране. Предстои обявяване на процедуратаза привличане на инвеститор за изграждане на автогара и буферен паркинг вначалото на града.

Предстои изработването на инвестиционен проект заМногофункционалната спортна зала, която ще е с 1000 места, в района на бившатажп гара. Вече има подписани договори за въвеждане на мерки за енергийна ефективностна многофамилните жилищни сгради.Общата цел на плана е постиганена устойчиви темпове на интегрирано градско развитие, осигуряващо доброкачество на живот, балансирано и устойчиво развитие на местната икономика свисоки равнища на заетост, социално равенство и задържане на младите хора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега