Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

7 българи са в неизвестност след пожара на ферибота, има съмнение за още двама

7 българи са в неизвестност след пожара на ферибота, има съмнение за още двама

Двама българи са настанени в лечебно заведение на остров Корфу, един от тях е с много ниска сатурация и е интубиран, другият е в стабилно състояние.

Седем български граждани продължават да се издирват след избухването на пожара и евакуацията от италианския ферибот в Йонийско море. Информацията бе представена на брифинг в МВнР рано сутринта в събота. За още двама има подозрения, че са български граждани, но националността им се уточнява. Също така се уточнява дали са пътували легално на ферибота.

В неизвестност остават общо 12 души. На борда на ферибота са били 127 българи. Сънародниците ни са евакуирани и са настанени в хотели на остров Корфу, каза Велислава Петрова.По думите ѝ консулът ни в Солун се намира в постоянен контакт българските граждани на Корфу.

На всички евакуирани са осигурени храна и напитки. Сред евакуираните ни граждани има деца. Всички са добре. Двама българи са настанени в лечебно заведение на остров Корфу, един от тях е с много ниска сатурация и е интубиран, другият е в стабилно състояние. Днес се очаква българите да бъдат транспортирани до Игуменица, а от там да продължат пътуването си до Италия или да се завърнат в България.

МВнР оказва съдействие по всички възможни начини на сънародниците ни, тъй като част от тях са без документи, изгорели са на борда на ферибота, посочи зам.-министърът. В Генералното консулство бе осигурено денонощно дежурство, като сънародниците ни могат да се свържат на следните телефони: +30 2310829210 105, +30 2310 869 510.​
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега