Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

7 кметски места за ГЕРБ в Бургаско

За втори тур се готвят Айтос, Сунгурларе и Камено
7 кметски места за ГЕРБ в Бургаско

В 10 от общо 13-те общини в Бургаска област кметовете бяха избрани още в първия тур на местните избори. Седем от тези места ще бъдат заети от кандидати на ГЕРБ, пише в-к "24 часа". На 1-ви ноември балотажи ще има в Айтос, Сунгурларе и Камено.

В 10 от общо 13-те общини в Бургаска област кметовете бяха избрани още в първия тур на местните избори. Седем от тези места ще бъдат заети от кандидати на ГЕРБ, пише в-к "24 часа". На 1-ви ноември балотажи ще има в Айтос, Сунгурларе и Камено.

20 гласа не достигнаха на Жельо Вардунски, независим, подкрепен от ГЕРБ и РБ, за да победи червения Стефан Бонев. Васил Едрев в Айтос ще се изправи срещу кандидата на ДПС Севим Али. В битката за Сунгурларе един срещу друг ще се изправят Георги Кенов от БДЦ и кандидатът на ДПС Васил Панделиев.

Най-безапелационна е победата на Димитър Николов в Бургас. След обработване на 65% от протоколите, той има безпрецедентните 84,26% от подкрепата. По данни на ОИК, 46 058 бургазлии са дали гласа си за него.

С много висок процент печелят и кандидатите на ГЕРБ в Малко Търново и Созопол. Илиян Янчев има 72% от вота, а над 60% са гласували за Панайот Рейзи в Созопол, който печели трети мандат. Отраз изборите спечелиха Георги Лапчев в Царево и Иван Алексиев в Поморие.

Лапчев успя да надделее над бившия кмет Петко Арнаудов, кандидат на БСП и над Станислав Добрев, негов заместник в началото на мандата, сега кандидат на коалицията Народен съюз. Алексиев нямаше сериозен опонент в Поморие.

Най-сладка за ГЕРБ е победата на Димитър Германов в Приморско. Там прогнозите сочеха балотаж най-вече заради бившия градоначалник Димитър Димитров, който се слави с мощно влияние. То обаче се оказа мит.

Втори тур се очакваше и в Средец, но по последни данни кандидатът на ГЕРБ Иван Жабов може да се поздрави с втори мандат. С 55 процента от гласовете на избирателите община Несебър ще управлява за още един мандат Николай Димитров. Той има подкрепата на 7383 от общо 13 611 избиратели в една от най-атрактивните български общини. С доста по-нисък резултат след него остана каниддатът на ГЕРБ Златко Димитров.

От първи опит спечелиха още Исмаил Осман – кмет трети мандат в Руен и Георги Димитров в Карнобат. Осман е кандидат на ДПС, а Руен е сред общините, където движението има неоспоримо присъствие.

Димитров участва като независим. Той има два мандата като кмет на БСП. Сега червените обаче решиха да издигнат адвокат Тодор Байчев и загубиха. На този етап БСП остава без общински кмет в Бургаска облас. Ако не се брои подкрепата им за независимия Николай Димитров в Несебър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега