Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

700 млн. лв. сме изхарчили по Коледа

700 млн. лв. сме изхарчили по Коледа

700 млн. лв. сме изхарчили по празниците. Това показва проучване на в-к „24 часа“. Според статистиката, тази година харчовете ни са приблизително колкото и през 2012, но доста по-малко от предкризисната 2008 г. Данните са резултат на предварителни проучвания сред търговците и големите вериги, тъй като официалната статистика за декември ще излезе след 15 януари 2014 г.

700 млн. лв. сме изхарчилипо Коледа. Това показва проучване на в-к „24 часа“. Според статистиката,тази година харчовете ни са приблизително колкото и през 2012, но доста по-малкоот предкризисната 2008 г. Данните са резултат на предварителни проучвания средтърговците и големите вериги, тъй като официалната статистика за декември щеизлезе след 15 януари 2014 г.

Големитетърговски вериги отбеляват ръст в приходите си в седмицата преди Коледа. Традиционно,откакто у нас стъпиха големите вериги, българите и тази година отново залагат напо-евтините собствени марки на веригите. Нашенецът избира млечните и меснипродукти с етикета на търговската верига, още повече поради факта, че повечетоот тези продукти са произведени от компании, ползващи се с доверието напотребителите, ЗА съответната верига супермаркети. Те обаче предлагатпо-изгодни цени, в повечето случаи, за приблизително същото качество.

„Ако сегледат нашите данни за цените на едро, Коледата би трябвало да е излязлапо-евтино на българина от миналата година", коментира вчера шефът наДържавната комисия по стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев. Поскъпнали сасамо фасулът, картофите и млечните продукти. При всички останали храни имаотчетен спад - например при яйцата е 25%, брашното - 12%, свинското - 9 на сто,и т.н.

Проучване на GfK сочи, че българите са похарчили средно по99.20 лв. на глава за празнчна вечеря. 20% от населението обаче си е позволилода надвиши тази сума, като е подредило на трапезата 150 лв. в храна. Товасе отнася преди всичко за живеещите в градовете, както и за тези, коитополучават доходи над 1000 лв. месечно. Над средния размер за празничната трапезахарчат и семействата с деца.Коледнитепразници обикновено повишават оборота и на търговците на електроника.

Тазигодина, след въвеждането на цифровизацията, веригите за техника отбелязват ръств продажбите на телевизори. Още в средата на юли нашенци са започнали да търсятизгодни оферти за LCD-та. Около празниците обаче ръстът в продажбите достига 15%.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега