Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

75% безвъзмездна финансова помощ за енергийно обновяване на домовете

75% безвъзмездна финансова помощ за енергийно обновяване на домовете

„Новите условия, включващи 75% безвъзмездна финансова помощ , сваляне на лихвените проценти от банките и активната информационна кампания от страна на нашите партньори от МРРБ правят този проект един от най-мащабните и с изключително обществено значение“.

„Новите  условия, включващи 75% безвъзмездна финансовапомощ , сваляне на лихвените проценти от банките и активната информационнакампания от страна на нашите партньори от МРРБ правят този проект един отнай-мащабните и с изключително обществено значение“. Това заяви зам.-кметът  Атанаска Николова на пресконференцияпо проект „Енергийното обновяване на българските домове“.След промяна нафинансирането Община Бургас съвместно с Областен информационен център проведиобучение и срещи с над 100 домоуправителя в града.

Това е част от цялостнотоподпомагане на процеса, което включва и облагородяване и грижа замеждублоковите пространства, уточни още тя на срещата. Проектът дава възможностза 100% държавно финансиране, на собственици на апартаменти, които не саодобрени за кредит от Фонда за жилищно обновяване. Това са семейства, коитоимат доход на член от семейство 310 лв. или 400 лв., ако в семейството има детес увреждане. В най-скоро времепредстои финансирането на две сгради на територията на Община Бургас, станаясно на срещата. 

Процедурата на подаванена документите за интерес и подкрепа, подаване заявление за финансова помощтрае около 7 месеца уточниха специалистите.Проектът за обновяванена българските жилища е на стойност 50 милиона лева.  На срещата присъствахаоще г-жа Десислава Йорданова, директор на дирекция “Жилищна политика в МРРБ,г-жа Севдалина Джабарска, проектен мениджър на Югоизточен район и др. Това е втора кампания попроекта за енергийно обновяване на българските домове.

В Бургас ще се проведе впериода 10-13 юни 2013 и ще включвапровеждане на 1 пресконференция, провеждане на 4 информационни дни и провежданена 3 срещи с управители на етажна собственост. Информационните дни ще се проведат наоткрито от 16:00 до 19:30 часа във всеки от дните на кампанията. За целта щебъде позиционирана мобилна информационна шатра, къдетопредставители на министерството, координаторът по проекта, Проектния мениджър ипредставителят на Фонда за жилищно обновяване ще дават консултации назаинтересованите граждани.

Мобилната шатра ще бъде разположена наъгъла на ул. „Александровска“ и ул. „Богориди“.Допълнително ще бъдат осигурени и 2-мапромотъри, които предварително ще разлепят плакати за предстоящата кампания, апо време на самата кампания ще раздават на гражданите информационни материалипо проекта.  

Срещите с управителите на етажна собственост ще се проведат в три поредни дни, а именно на 10-ти, 11-ти и 12-ти юни2013 г., от 19.00 до 20.00 часа в сградата на Община Бургас. На тезисрещи  домоуправителите ще бъдат лично консултирани от експертите попроекта, ще се даде отговор на въпроси и казуси, свързани с участието насобствениците в проекта и всяка допълнителна информация, интересуваща лицата.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега