Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

8-годишно несебърлийче е световен шампион по ментална аритметика

8-годишно несебърлийче е световен шампион по ментална аритметика

Разходите за участие в световни първенства са големи, а семейството трудно плаща за тях. Затова разчита на спонсори.

Керем Хазим от Несебър решава 170 задачи за по-малко от 10 минути и за пореден път прослави България. Последният му успех е в Испания, откъдето се прибра отново със златен медал, съобщава БНТ. 

Победител е и на едни от най-трудните първенства в Дубай и Азербайджан.Само на 8 години, а вече доказан феномен. Керем умножава дели, събира и изважда трицифрени числа за секунди наум, докато рецитира стихотворения. Керем се състезава онлайн в Световната математическа лига и винаги получава максимален брой точки.

"На 5 години знаеше таблицата за умножение и деление, но вече на 6 без проблем умножаваше и делеше трицифрени числа. Вече естествено може да дели и четирицифрени на двуцифрено. Дори с елката не можем да настигнем неговата бързина, с която изчислява големите числа", каза Зехра Казим, майка на момчето.На състезание по ментална аритметика в Барселона преди седмица получава шампионската титла.

"На състезанието в Барселона бяхме много деца от 14 държави. Състезанието беше 10 минути и който реши най-много задачи, той става шампион. Когато кажат "старт" и всички започваме да решаваме много бързо. После най-хубавата част от състезанието е награждаването", разказва самият Керем.

"Той се състезава в най-високото ниво-на професионалисти. Обикновено за 10 минути имат да решат 160 задачи. Той се справя идеално, даже му остава минута и половина време за проверка", обясни майката.

Подготвя се за състезания сам и решава задачи по 2 часа седмично. Пред екипа ни за по-малко от минута Керем успява да реши общо 20 задачи с десет двуцифрени събираеми.Керем е ниво минимум четвърти клас и е ненадминат талант, казват учителите му.

"Онзи ден, докато раздавах листите на класа с изходното ниво, той 3-4 минути след това беше свършил задачи, които са предвидени за един учебен час. След многото му успехи започнахме да се шегуваме, че той е мой колега", каза Мирослава Мирчева, класен ръководител на Керем.

Разходите за участие в световни първенства са големи, а семейството трудно плаща за тях. Затова разчита на спонсори.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега