Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

84% от фирмите декларират печалбите си онлайн

84% от фирмите декларират печалбите си онлайн

Над 84% от дружествата, осъществяващи дейност, подават декларация за облагане с корпоративни данъци по електронен път, подписана с електронен подпис. Това показват данните на НАП от получените до този момент документи в Агенцията. До сега в страната са подадени общо 50 600 декларации за облагане с корпоративни данъци. От тях близо 27 000 са формулярите, подадени от дружества, които осъществяват дейност, а останалите – от такива, които не са работили през миналата година.

Над 84% от дружествата,осъществяващи дейност, подават декларация за облагане с корпоративни данъци поелектронен път, подписана с електронен подпис. Това показват данните на НАП отполучените до този момент документи в Агенцията. До сега в страната са подадениобщо 50 600 декларации за облагане с корпоративни данъци. От тях близо 27000 са формулярите, подадени от дружества, които осъществяват дейност, аостаналите – от такива, които не са работили през миналата година.

От НАП напомнят, че на 31 март изтичасрокът за подаване на годишната данъчна декларация за облагане с корпоративниданъци. Този срок важи и за фирмите, които не са извършвали дейност през 2013г. Тези дружества, които не са работили през миналата година попълват отделенформуляр - образец 1010а. Внего декларират, че за предишната година не са имали дейност и не са отчелиприходи или разходи съгласно счетоводното законодателство. Към тази декларацияне се прилага годишен отчет за дейността.  

Декларациите се подават в офиситена НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка илипо интернет. 31 март е и крайният срок, вкойто трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането нанаправените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си поелектронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (ноне повече от 1000 лв.). 

Тази отстъпка сеползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2014 г. И през тази година продължавасъвместната инициатива на НАП с Националния статистически институт (НСИ) заподаване само на едно място на годишните отчети за дейността, които фирмите представятедновременно с декларациите си за облагане с корпоративни данъци. Възможноститеса или по електронен път в НСИ, задължително подписани с електронен подпис, илина хартиен носител в офисите на НАП. Обменът на информация между дветеинституции става изцяло по служебен път. Плащането на задължението къмхазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащанекъм бюджета.

Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет. ОтАгенцията напомнят, че от 1 март всички плащания за данъци се превеждат по новибанкови сметки на съответните териториални дирекции на НАП, като се прилага кодза вид плащане 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“. Повече информация задекларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски може да се получи нателефона за данъчна информация на НАП 0700 18 700 на цената на градскиразговор.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега