Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

9 нови камери ще ловят джигити от януари в Бургаско

Общо 332 камери ще следят пътищата в страната
9 нови камери ще ловят джигити от януари в Бургаско

Общо 332 стационарни и мобилни камери ще снимат денонощно шофьори нарушители по пътищата в страната до края на следващата година. Досега "очите", които хващаха препускащите бясно водачи, бяха 133.

Общо 332 стационарни и мобилни камери ще снимат денонощно шофьори нарушители по пътищата в страната до края на следващата година. Досега "очите", които хващаха препускащите бясно водачи, бяха 133. Още 25 мобилни радара ще бъдат модернизирани и ще могат да снимат нарушителите от началото на януари, пише в. "24 часа".

През юни с решение на Министерския съвет бяха определени местата за 174 нови модерни стационарни камери. Това са т. нар. черни точки, където в последните 5 г. са станали голям брой тежки катастрофи. В Бургаска област например ще има 9 нови камери, 6 от които на подбалканския път, а във Варна още две. В Пловдивско те ще са 11, а в Благоевградско ще се инсталират 22 уреда - по пътя за Банско и 5 на път Е-79. Пътищата в Кърджали ще следят 14 камери.

Преди те да заработят обаче трябва да се проведат няколко обществени поръчки и да се одобрят изпълнителите. Ще има известно уточняване и на локациите, които може и да се изместят с около 200-300 метра, обясниха още от Пътна полиция. Камерите имат нужда от захранване, достъп до интернет и охрана и това е предвидено допълнително в местата на тяхното монтиране.

Почти сигурно е, че ще бъдат купени и празни кутии за камери. Техният брой обаче още не е ясен. "Впечатляващ е ефектът как само с три камери, но с 10 празни кутии за тях, които бяха направени от инициативни бизнесмени в общината, беше понижена скоростта, и общият брой на нарушителите в област Стара Загора", коментира Димитър Мичев от Пътна полиция.Там, където няма условия за стационарна камера, катаджиите ще пазят до преносими уреди, които също са предвидени за закупуване. Пълното  въоръжаване  с техника  на КАТ трябва да приключи до края на 2013 г., реши МС.  

Шофьорите в София най-много нарушават ограниченията и прелитат с огромни скорости по оживените булеварди на града, без да се съобразяват с правилата за движение. 30 590 водачи са били снимани от камери на КАТ заради превишена скорост, показва статистиката на Пътната полиция за първите 9 месеца на тази година. Според нея следващите, които натискат силно педала с газта, докато минават покрай знаците за ограничение, са в района на Плевен, където има 12 104 нарушители, Бургас е с 10 334 глобени, а Сливен с 9782.

В столицата е предвидено да се поставят още 15 стационарни камери, които ще бъдат разположени на повечето скоростни булеварди.Три от камерите ще са на бул. "България", другите ще се поставят по бул. "Симеоновско шосе", "Сливница", "Вл. Вазов", още една на "Цариградско шосе" и на околовръстното.

12,5 млн. лв. са натрупаните пари от електронни фишове за първите 9 месеца, като събираемостта на глобите е над 60%, обясниха от Пътна полиция. Предстои скоро и изграждането на единната информационна система, която ще облекчи много работата. В момента всяка седмица униформените пътуват до отделните камери по пътищата на страната и точат с флашка данните с нарушителите, които са се натрупали през този период.С новата система цялата информация ще пристига директно в единния център в София, където ще се обработва автоматично и глобите ще се изпращат на шофьорите в по-кратки срокове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега